KRISTIANSAND: — Det ble så stemningsfullt som jeg tenkte at det ville bli, konkluderer sanger og musiker Torstein Sødal.

Han har nettopp fortalt om innspillingen av musikkvideoen til julesangen «Kimer, I Klokker» i Kristiansand Domkirke sammen med blant andre Maria Arredondo og Kristiansand Symfoniorkester. I tillegg bidrar et felleskor bestående av fem lokale kor, deriblant korene Benedictus, May-Linne Vocal Team og Birkenes Bygdekor.

Les også: – Unikt juleprosjekt i Domkirken

— Det er ikke en standard musikkvideo, men vi ønsket å gi bilder til musikken og få fram det storslagne i låten. Da var det naturlig å gjøre det i domkirka. Det er det som er storstua på Sørlandet, sier Sødal.

Se den eksklusive musikkvideopremieren øverst i saken!

Han hadde heller ikke vansker med å velge ut hvilken av de ti julelåtene på albumet «Jul i Sør» som det skulle spilles inn video til.

— For meg er sangen litt fanfareaktig, og jeg synes vi klarer å gi en låt, som alle kjenner, en ny vri. Da er det gøy å presentere den med en video, sier han.

Han skryter av både samarbeidet og velviljen han møtte da det ble klart at de ønsket å spille inn videoen i kirka. Så stor var velviljen at han kunne notere seg et aldri så lite historisk øyeblikk da innspillingen var et faktum.

Mimte seg gjennom opptakene

— For første gang i kirkas historie fikk vi bruke en røykmaskin. Det var ikke for at vi skulle ha noe diskofølelse, men for at lyset skulle ha noe å spille på, forteller han.

Og mens lyset fikk noe å spille på, måtte de 80 musikerne og statistene nøye seg med å spille på minst mulig.

— Det var god stemning på settet, men det var mye å holde styr på for å få det til, smiler han og sikter til de mange musikerne som måtte mime seg gjennom opptakene.

Foto: Torstein Øen

For i tre timer satt 50 strykere og spilte fiolin «i lufta» med størst mulig innlevelse og presisjon. I tillegg kom koristene og hovedsangerne selv, Torstein Sødal og Maria Arredondo.

— Det var jo 80 statister og det er kanskje litt drøyt for et musikkvideobudsjett, ler han.

Og når man lager en juleplate som er dedikert til Sørlandet og Sødals egen barndomsjul, var det viktig for musikeren å hente inn lokale bidragsytere til å være med på å støpe prosjektet.

— Jeg ønsket at alle som bidro, enten det var korister, produsenter, designere eller musikere, skulle ha en tilknytning til Sørlandet. Jeg hadde lyst til å vise plateselskapet mitt i Oslo at vi kan lage en heidundrandre plate.

Fredag kan du høre resultatet og avgjøre selv.

Se den eksklusive musikkvideopremieren øverst i saken!