KRISTIANSAND : Denne uka er den siste med visninger for Cinemateket i Kristiansand. Torsdag avsluttes semesteret med den tradisjonelle julefilmen "It's a Wonderful Life".

— Den har vi vist siden vi startet med de digitale cinematekene, så det blir fjerde året vi viser den, sier daglig leder Irene Torp Halvorsen.

FORNØYD: Daglig leder av Cinemateket i Kristiansand, Irene Torp Halvorsen, er fornøyd med dette semesteret, og gleder seg til å starte et nytt over nyttår med storfilmen "Lawrence of Arabia". Foto: Kristin Ellefsen

Filmen ble laget av Frank Capra i 1947, og det er først på sine eldre dager filmen er blitt en klassiker. Da filmen kom, syntes publikum den var deprimerende, men nå ses den på som en optimistisk hyllest til livet, vennskapet og kjærligheten.— Regissøren hadde ikke sett den for seg som en typisk julefilm, selv om handlingen er lagt til julen, men det har den blitt. Og selv om den er fra 1947, er det fortsatt en god film, sier Torp Halvorsen.

Onsdag vises filmen "This Sporting Life" fra 1963, den siste i en serie filmer om den britiske kjøkkenrealismen. Lindsay Anderson har regissert filmen, der Richard Harris skildrer livet til en profesjonell rugbyspiller.

— Det er to veldig forskjellige filmer, sier Torp Halvorsen.

— Har det vært et godt semester for dere på Cinemateket?

— Ja, det vil jeg si. Det har vært bra publikumsmessig, selv om det alltid varierer litt i forhold til hvilke filmer vi viser. Vi har dette semesteret vist flere filmer i uka, først og fremst som et samarbeid med sosiologforeningen og psykologforeningen. Vi har prøvd å rette oss inn mot nye publikumsgrupper, og jeg vil si det har vært vellykket. Det er noe vi ønsker å fortsette med.

Oppstart i 2013 er lagt til 10. januar. Da vises David Leans storfilm "Lawrence of Arabia" fra 1962, med Peter O'Toole i hovedrollen.

— Det er en film vi gleder oss til å vise, avslutter Torp Halvorsen.