KRISTIANSAND: — Vi var i Norge i februar i fjor. Lydmannen vår på turneen var Thom sin produsent så han spilte musikken hans for oss i bilen. Vi falt totalt, og hørte på han resten av oppholdet som varte i tre uker. Siden har vi fulgt med på alt han gjør, sier Megan Lovell.

Sammen med søsteren Rebecca utgjør hun det amerikanske folkrock-bandet Larkin Poe, en videreføring av kritikerroste The Lovell Sisters. Søstrene gjorde braksuksess i USA etter å ha vunnet konkurransen «A Praire Home Companion» i 2005 foran 4,5 millioner radiolyttere. De har to utgivelser bak seg, har spilt på de største festivalene i USA og turnert med Elvis Costello.

Helt unikt

Da eldstesøster Jessica forlot bandet tidligere i år, valgte de to gjenværende et nytt navn, navnet til tipptippoldefaren deres. Nå er de i Norge for å spille elleve konserter - blant annet i Mandal og Vanse - og for å tilbringe tid med Thom Hell i studio.

Fædrelandsvennen snakker med jentene mens de er i studio på øya Giske utenfor Ålesund. To intensive dager har resultert i flere innspilte låter og Megan er storfornøyd med samarbeidet.

— Å jobbe med Thom er fryktelig inspirerende. Han er helt unik og vi har lært masse av ham. Han har fantastiske vokal-arrangementer på låtene sine og disse gjør musikken hans til noe helt spesielt, mener hun.

Effektive

Planen er å bruke det innspilte materialet på et minialbum som kommer ut senere i år. De to søstrene er veldig ambisiøse og skal gi ut en EP for hver årstid. For et par uker siden kom det første albumet i serien, «Spring».

Thom Hell synes det har vært inspirerende - og ikke minst effektivt - å være i studio med Larkin Poe-søstrene.

— Jeg bruker som regel et år på en skive mens vi nå har laget en halv skive på to dager, sier han og flirer.

Spiller på Sørlandet

Han har hatt det fryktelig gøy i studio og poengterer hvor dyktige de to jentene er.

— De er mye flinkere til å spille enn meg så jeg føler meg litt liten av og til, men jeg kan i alle fall vise de melodier og koringer, fastslår kristiansanderen som har gitt ut fire album og vunnet to spellemannspriser hittil i karrieren.

Førstkommende lørdag spiller Larkin Poe på Venterommet i Mandal og fredag 9. juli står de på scenen på 8th Avenue på Vanse. Megan lover publikum en god opplevelse.

— Vi er et folkrock-band, men liker å spille varierte låter. Musikk er vår lidenskap og de som kommer vil få det moro.