KRISTIANSAND: — Jeg synes det er lite sensitivt å kutte i bevilgningene til oss nå som vi er inne i en ny giv. Etter at vi åpnet lokalene på nytt som Kristiansand Kunsthall i høst bidrar vi til å sette Kristiansand på kartet som kulturby, sier Cecilie Nissen, daglig leder i Christianssand Kunstforening.

REAGERER: Cecilie Nissen, daglig leder i Christianssand Kunstforening må fortsatt klare seg med 60 prosent stilling. Her fra åpningen av "Gewaltkunstwerk" sist helg. Foto: Kristin Ellefsen

I høst har for eksempel utstillingen med Dagfin Kjølsruds skulpturer vakt nasjonal oppmerksomhet. Sist helg uke var det utstillingen "Gewaltkunstwerk" kuratert av Cornelius Jakhelln som pådro seg betydelig pressedekning.— Vi har to ganger i høst blitt anbefalt av Morgenbladet, og det har ikke skjedd før, sier Nissen. Rådmannens forslag var å bevilge 600.000 kroner til kunsthallen, men dette har blitt kuttet til 550.000 av budsjettkameratene Høyre, KrF og Frp i forslaget som ble lagt fram tirsdag kveld.

— Kulturlivet er skjørt, og 50.000 kroner kan se lite ut for dem som sitter og flytter penger. Nå er vi dårligere stilt enn der vi var for to år siden. Da fikk vi 565.000 kroner og holdt på å gå konkurs. Dette betyr at vi kan glemme å få den halve ekstra stillingen vi håpet på, og må fortsette med meg i 60 prosent fast stilling. Resten leier vi inn, sier Nissen.