Foto: Tore Andre Baardsen

KRISTIANSAND: — Det har gått over all forventning med konkurransen. For meg ser det ut til at det er kommet inn masse spennende filmer både i familie- og skoleklassekategorien, sier Danckert Monrad-Krohn , festivalsjef i Barnefilmfestivalen.De to siste månedene har fvn.no og Barnefilmfestivalen avholdt kortfilmkonkurranse. Responsen har vært rekordstor - hele 50 filmer har kommet inn fra barn og ungdom i Agder. Så langt har filmene hatt over 14.000 visninger.

— Det vi ønsker med konkurransen, er å synliggjøre den tilgjengelige teknologien og kreativiteten blant barn og unge, sier Monrad-Krohn.

— For 20 år siden måtte man ha et tungt kamera og fremkalle filmrull for å lage film. Nå er muligheten til å jobbe og uttrykke seg gjennom levende bilder blitt allemannseie, fortsetter han.

Han ønsker å ha en ny kortfilmkonkurranse også til neste år, og gleder seg over at flere skoler i fylket nå setter av tid årlig for å lage filmer til konkurransen.

Frem til nå har fvn.nos lesere kunnet stemme på sin favoritt blant filmene, og nå er avstemningen avsluttet. Det har kommet inn over 500 stemmer på sms, og det har vært jevnt i toppen. Hvem som har fått flest stemmer, og stikker av med premiene, blir offentliggjort onsdag under Barnefilmfestivalen. Festivalen starter tirsdag.

— Klokken 15.30 på Aladdin blå skal vinnerne kåres, premiene skal deles ut og vi skal vise vinnerfilmene, sier Stina Ask Mikkelsen ved Kristiansand kino.

Det skal kåres en vinner, samt andre- og tredjepremie, i hver kategori i konkurransen.

Alle filmene vil fortsatt være tilgjengelig på fvn.no.

Se bidragene i kategorien "Familie" her

Se bidragene i kategorien "Skoleklasse" her