— Bentein Baardson sluttet som teatersjef på DNS for 11 år siden og Tom Remlov sluttet som sjef på teatret for 17 år siden. Jeg undrer meg på hvor de måtte ha sine såkalte opplysninger og informasjoner fra. Jeg er rett og slett forbauset over uttalelsene. Samtidig må de selvfølgelig få lov å uttale seg når BT ringer og spør, sier Haaland til Bergens Tidende.

Hun tilbakeviser Baardsons beskyldninger om at hun ikke tar Arbeidstilsynets varsel om pålegg alvorlig.

— Jeg har selvsagt ikke avfeid Arbeidstilsynet. Tvert om, så følger vi opp alle punkter som de har påpekt. Vi har svært god dialog med Arbeidstilsynet og det skal vi fortsette å ha, sier Haaland.

Ingen konklusjon

Hun presiserer at Arbeidstilsynet ikke har kommet med noen konklusjon i sakens anledning, men krevd at teateret får skriftlige regler for håndtering av konflikter og at teateret kartlegger arbeidsmiljøet. Ifølge Haaland har Arbeidsmiljøutvalget på DNS allerede utarbeidet og godkjent en skriftlig konflikthåndteringsrutine, og kartleggingen skal gjennomføres til våren.

— Først når dette arbeidet er fullført, kan vi konkludere, sier hun.

Haaland står ved sine uttalelser om at arbeidsmiljøet på DNS er godt.

— De interne rapportene som jeg har fått, viser at vi i all hovedsak har et godt arbeidsmiljø. Men som alle andre bedrifter har også vi noen utfordringer på noen områder.

Utaler seg ikke om personalsaker

Hun vil ikke kommentere hvorvidt teaterledelsen er i ferd med å avsette produksjonsteknisk sjef Øyvind Eskildsen eller ikke.- Jeg kan ikke, og vil ikke kommentere personalsaker. Det vil jeg verken gjøre nå, eller i fremtiden. Dette gjelder uansett hvor ubalansert jeg mener personalsaker kan fremstilles media. Men på generelt grunnlag kan jeg si at vi følger alle lover og regler som gjelder for institusjoner som DNS. Og regelen om at jeg ikke uttaler meg gjelder selv om BTs fremstilling av sakene da blir ubalansert.

Haaland mener at kritikken mot direktør Bente Hartvedt Ringstad er et direkte forsøk på karakterdrap og understreker nok en gang at Ringstad har hennes og styrets enstemmige og fulle støtte. Direktøren selv har ingen kommentar utover at hun aldri har hatt noen befatning med Bentein Baardson.

— I mine to år ved teateret har han ikke vært på huset. Dette får stå for Baardsons regning, sier Ringstad.