Fvntv fulgte Honningbarnas på Bylarm. Se minidokumentaren over.

OSLO: — Vi begynner å kjenne litt på presset nå for vi må jo gjøre oss fortjent til all oppmerksomheten. Nå må vi begynne å prestere for nå har vi noe å tape, sier Lars Emmelthun.

Bassisten i Honningbarna har nettopp ankommet Rockefeller Music Hall, landets mest legendariske scene sammen med de andre i bandet. Nå sitter guttene i andre etasje og kikker ned på scenen de snart skal innta med snerrende tekster om dobbeltmoral, Frp og tamme rockere.

Norske aviser og blader har på rekke og rad kåret Honningbarna til ett av bandene folk få med seg på årets Bylarm. Få band er forunt å spille hele fire konserter i løpet av de tre dagene Bylarm varer. Det gjør Honningbarna. De har også to konserter i dag, og kunne i følge dem selv hatt så mange som seks konserter totalt, hvis de hadde hatt tid og stemmer til det.

Satser på utlandet

Til sommeren er de booket til intet mindre enn elleve norske festivaler. Før Bylarm er unnagjort. Manager Louis Holbrook opplever en enorm interesse rundt bandet.

— Alle de utenlandske bransjefolkene sier de har blitt tipset av sine norske kolleger om at de i alle fall ikke må gå glipp av Honningbarna på Bylarm. Dette er dagen hvor alle bransjefolkene kommer for å høre på dem, fastslår Holbrook mens han jobber på pc-en med den ene hånda og håndterer telefonen med den andre.

— Det går i ett fra morgen til kveld og det er veldig moro, men jeg ser fram til en avslappende togtur hjem igjen til Kristiansand på søndag, sier Holbrook og smiler.

Han håper Bylarm kan føre til spillejobber i utlandet allerede før sommeren og mener bandet er klare for å ta steget ut av Norge.

— De er allerede et komplett band med massevis av potensial, så det beste som kan skje nå er at grensene sprenges og at vi kan reise litt utenlands.

Vil leve av musikken

Honningbarna sier ikke nei takk til det.

— Vi vil spille mest mulig. Det er en drøm å kunne leve av dette og ha det gøy samtidig, sier keyboardist Mathias Johansson.