BYKLE: — Jeg blir reint rørt når jeg skal presentere de flotte artistene våre foran et publikum som består av kjentfolk, av tilreisende, lokale og hyttebyklarar, sa Ingvild Hovden til Fædrelandsvennen fredagskvelden før hun gikk på scenen til Rekordfestivalen og erklærte den åttende i rekken for i gang.

Den lokale gruppa Fjellfolk, med Helga Jacobsen og Trym Bjønnes, åpent festivalen ved Hartevatn med stevtoner fra Setesdal arrangert for et seks mann og kvinner stort orkester.

Deretter gikk det i folkemusikk i nye og gamle varianter, noen ganger lavmælt og sårt, andre ganger lød det irsk, rocka og jazza.

Gerd Fosse Hovden og ektemann Bjørgulv koste seg mens de ventet på at den lokale gruppa Fjellfolk skulle spille i gang Rekordfestivalen. Foto: Johs. Bjørkeli

— Stjernelag

Faklene lyste opp det speilblanke fjellvannet, og publikum strømmet jevnt på mens Fædrelandsvennen tok en avstikker for å skrive denne stemningsrapporten.

Festivalsjef Ingvild Hovden. Foto: Johs. Bjørkeli

Litt senere er det Marit Larsen som står på scenen, før Odd Nordstoga fra nabokommunen Vinje lar sin stemme, trekkspill og gitar tone ut i sensommernatta.— Det er et stjernelag vi har på scenen her i kveld. Fjellfolk med fullt band, Marit Larsen som jeg opplevde første gang på Quartfestivalen og så Nordstoga da. Dette blir moro. Og i morgen kommer Mariann Rosa, Murtebandet, Hovedøen Social Club, bluesbandet MK’s Marvellous Medicine og Stev’n Seagulls, sa Ingvild Hovden.

Det er en idyllisk ramme rundt Rekordfestivalen på Hovden ved Hartevatn. Foto: Johs. Bjørkeli

Millionbudsjett

Den vesle musikkfestivalen, med det litt rare navnet Rekordfestivalen, har vokst seg større og større i løpet av de 8 årene den har eksistert.

Nå er det hele 60 frivillige som sørger for at festivalen, som nå har et budsjett på om lag en million kroner, er mulig å arrangere.

— Vi har satt et tak på 960 billetter. I fjor var det 780. Vi kunne presset inn flere folk, men vi satser på kvalitet framfor kvantitet. Folk skal slippe å stå mye i kø. De skal ha plass rundt seg til å kose seg, sier Hovden.

Koste seg gjorde de Fædrelandsvennen snakket med før Marit Larsen gikk på scenen.

— Her kan arrangørene til og med by på gratis myggolje, sa Bykle-rådmann Tallak Hoslemo der han og kona smurte seg inn med «myhankolje».

Bykle-rådmann Tallak Hoslemo og fru Kristin benytter seg av servicen under Rekordfestivalen - myggolje. Foto: Johs. Bjørkeli