— Jeg hadde ikke særlig kjennskap til ham før, men nå har jeg gjort litt research. Jeg visste at han var forfatter, og at han skrev "Kilden", men trodde egentlig ikke at han var norsk på grunn av navnet, sier Sødal Vole.

22-åringen fra Kristiansand studerer engelsk litteratur på universitetet i den skotske hovedstaden, og ble, sammen med studievenninnene Ingebjørg Birkeland (23) fra Moss og Ylva Marie Longva (20) fra Kongsberg, med da Fædrelandsvennen gikk i unge Scotts fotspor i byen.

— Jeg skal jeg lese Kilden når jeg kommer hjem til Kristiansand. Jeg har også lyst til å lese Fant, den hadde jeg ikke hørt om før, men synes den høres veldig interessant ut, sier Sødal Vole.

I Edinburgh bor hun få kilometer fra Scotts fødested.

— Det er jo veldig gøy at han ble født i Leith, det er jo her jeg bor, sier Sødal Vole.

Hun gleder seg til å komme hjem etter skoleåret og få mer tid til å lese, og avslører at hun foretrekker eldre fremfor nyere litteratur.

— Jeg synes det er så mye kriminal- og klissete sentimentale romaner for tiden. Jeg er spesielt glad i verk fra den romantiske og viktorianske perioden, i tillegg til realisme og post-moderne forfattere, sier Sødal Vole, og nevner blant annet Charles Dickens, Margareth Oliphant og Jane Austen blant favorittene.

Av norske forfattere trekker hun blant annet fram Knut Hamsun, Henrik Ibsen og Jens Bjørneboe.

— Men Scott er høyt på listen over forfattere jeg vil lese mer av, sier hun.