KRISTIANSAND: — Det var vidunderlig. Jeg kan ikke få gratulert Lisa nok, sier Bancel, og gir regissør Lisa Kent enda en gratulasjon.

Bancel ble kjent med Kent under originalfremføringen av "Evita" på Londons West End i 1978. Briten spilte en av generalene og var i tillegg reserve for rollen som president Peron. Kent, som var med som danser, hadde invitert sin gode venn til Kristiansand og fredagens premiere i Kilden.

— Skuespillerne imponerte meg, spesielt hun som spilte Evita. Jeg ble nesten helt satt ut av henne. Men alle var gode, også danserne. De fortalte virkelig historien, sier Bancel.

— Er det ikke vanskelig å følge med, siden musikalen spilles på norsk?

— Nei, jeg kan teksten baklengs, og husker hvert ord. Jeg vet hva de sier og synger. Og jeg innrømmer det, jeg sang med, hvisker briten, nesten litt brydd.

Bancel spilte "Evita" på West End fra 1978-1980 og fra 1982 til siste forestilling i 1986.— Men jeg har ikke sett musikalen siden. Jeg så heller ikke filmen, sier han, og tenker på filminnspillingen fra 1986 med Madonna som Evita.

Den britiske skuespilleren ble ikke bare imponert over musikalen. Under intervjuet skryter han flere ganger av Kristiansands nye teater- og konserthus.

— Teateret her er fantastisk. Himlingen er utrolig. Og så skjer det så mye her på kvelden. Da jeg var med på generalprøven, kom det folk ut fra alle kanter, sier han.

— Jeg kan ikke komme på noe lignende bygg i Storbritannia, repliserer regissør Kent, som allerede er booket inn til flere jobber i Kilden.

— Jeg skal gjøre "Carmen". Først i Fjæreheia i sommer, og så fullversjonen her i Kilden i september. Og til neste år kommer jeg tilbake, når vi skal vise "Les Miserables", som er samproduksjon med Rogaland Teater, Sandens Kulturhus og Haugesund Teater, sier Kent, som kan puste ut etter noen måneders arbeid med "Evita".

— Jeg er veldig godt fornøyd. Det har vært utfordrende, men skuespillerne har vært fantastiske, sier hun.