Else Kåss Furuseth ledet "Humorgalla 2013". Hun bekreftet sin posisjon som utfordrer til tittelen som "Norges humordronning", og publikum lo stort sett i ett da hun var på scenen. Foto: Kjartan Bjelland
Lene ble også plukket opp fra salen. Martin Beyer Olsens forfatterkarakter falt for "den søte damen i sort kjole på første rad" da han skulle skrive et kapittel fra forestillingen i sin svært utleverende bok. Til venstre Lars Berrum utkledd som sykepleier, en utdannelse komikeren faktisk har tatt. Foto: Kjartan Bjelland
Konsertsalen i Kilden var full under den første forestillingen av "Humorgalla 2013" fredag kveld, og publikum likte det de ble servert. Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: — Jeg er ikke Norges humordronning, men humorens prinsesse Ragnhild. Når jeg sier noe, hører folk etter, sier Else Kåss Furuseth til Fædrelandsvennen.

Anne-Kat. Hærland, Linn Stokke, Lisa Tønne, Pernille Sørensen. Og Else Kåss Furuseth. Kandidatene til tittelen "Norges humordronning" er mange.

— Jeg føler jeg er på en femteplass, sier Kåss Furuseth selv, uten å navngi dem hun mener er høyere på listen.

Pallplass

Etter suksessen med "Torsdag kveld fra Nydalen" og forestillingen "Kondolerer", har Kåss Furuseth fått sitt eget talkshow, "Else", på TV 2. Fredag ble det klart at kanalen allerede har bestemt seg for å produsere en ny sesong av showet som hadde premiere 8. oktober i høst.

Else Kåss Furuseth hadde mye kontakt med folket på første rad. Spesielt det eldre ekteparet Per og Anne Grete, som fikk en flaske vin på deling av komikeren. Foto: Kjartan Bjelland

I tillegg leder hun "Humorgalla 2013", som gjestet Kilden og Kristiansand fredag kveld. Der er hun sammen med Tore Sagen, fra Radioresepsjonen, og Morten Ramm, fra "Torsdag kveld fra Nydalen".

— Jeg mener Else er på en pallplass. Hun er flink til å løse opp publikum. Det er ingen andre som er henne lik. Hun legger igjen selvhøytidligheten før hun går på scenen, sier Ramm.

— Men man kan ikke stå på scenen og tenke at man er på femteplass. Jeg tenker topp tre hele tiden, legger han til.

— Jeg tenker det er gøy å få lov å være med gutta på tur. Jeg føler meg som Smirre i "Gutta på tur", han utlendingen som får lov til å være med, sier Kåss Furuseth.

Selvtillit

"Humorgalla 2013" hadde premiere i Molde 15. november. Trioen, som også har med Martin Beyer Olsen og Lars Berrum, skal innom ti byer i løpet av turneen, som avsluttes i Skien 14. desember. Og trioen spiller showet med stor selvsikkerhet.

Morten Ramm, alias DJ Dan, fikk publikum med på showet, da han spilte gamle dancehits fra 80- og 90-tallet. Foto: Kjartan Bjelland

— Vi liker showet vårt, så da må vi stole på at andre også gjør det, sier Kåss Furuseth.

— Det er bare salen som kan ødelegge dette, legger Ramm til.

— Innholdet er det ikke noe galt med. Det er en fin blanding av gammelt og nytt. Publikum får se noe de aldri har sett før. Og som de trolig ikke kommer til å se igjen, parerer Kåss Furuseth, og smiler.

Selvironi

Publikum fikk se både kjente og mer ukjente sketsjer. Ramm gjorde både DJ Dan og Keno, en karuselljockey på et ambulerende svensk sirkus. Sagen imponerte som vaktmann Tyholt Apenes fra Bodø, som tok over showet da han mente Ramm ikke lenger var morsom. Kåss Furuseth var den mest vågale, da hun med stor selvironi harselerte over egen kropp. Et annet høydepunkt var da to publikummere, mer eller mindre, ufrivillige fra salen ble hentet opp på scenen som en del av showet.

Mats fra Mandal fikk gjennomgå i et vel personlig intervju, da Else Kåss Furuseth tok ham opp på scenen. Lars Berrum holder mikrofonen, mens Morten Ramm tar bilder med Mats sin mobiltelefon. Foto: Kjartan Bjelland

De tre komikerne er kjent for å tøye strikken innholdsmessig. Kåss Furuseth var med på Ramms "nakensketsj" i showet "Morten Ramm fyller Spektrum" i fjor, og Sagen er kjent som den mest kontroversielle i Radioresepsjonen. Før showet fryktet ikke trioen at humorgallaen skulle bli for drøy for sarte sørlendinger.

— Det er noe som henger igjen fra gammelt av. Kristiansand er fullt på høyde med hvilken som helst annen by, når det gjelder hva publikum tåler, sier Ramm.

— Jeg føler vi har lov til litt mer her, sier Kåss Furuseth.