KRISTIANSAND: — Det er en liste med stor spredning, konstaterer Kildens direktør Bentein Baardson.

— Ikke minst er det interessant med søkere fra så mange land, for det er ikke så vanlig med så stor geografisk spredning, sier han.

Totalt er det åtte personer som har søkt, men to av dem har fått navnene unntatt offentlighet, og Baardson kan derfor ikke kommentere den totale kvaliteten på søkerlisten.

Internasjonalt

De kjente søkerne er den svenske professoren i Musikdramatisk gestaltning, Mira Bartov (37), den norsk-nederlandske regissøren Tzara Tristana Schwab (37), bosatt i Danmark, den danske produsenten Christina Reeder Ryborg Jørgensen (42), den norsk-russiske regissøren Aleksandra Fladaas (51) bosatt i Bergen, den danske eks-direktøren for Nordens Hus, Niels Halm (61), bosatt på Færøyene, og norske Per Einar Fossner (73) fra Oslo som er regissør, dramaturg og oversetter.

— Uten å være for uærbødig må det være lov å si at søkerlisten ikke er veldig spennende?

— Jeg var ikke så veldig spennende selv heller da jeg søkte min første teatersjefjobb, sier Baardson som fikk lederjobben ved Rogaland teater i 1986. — Men flere har hatt lederjobber, og to av søkerne er henholdsvis 61 og 73 år?

— Ja, som jeg sier, det er stor spredning, konstaterer Baardson.

— Du har selv lang og tung teatererfaring. Tror du det skremmer folk fra å søke at du sitter på toppen i Kilden?

— Nei, tvert i mot tror jeg det motsatte kan være tilfelle, sier Baardson - som ikke lar seg lokke til å si noe om de to som ikke vil ha sine navn offentliggjort.

Kontakte flere

Han vil heller ikke si om Kildens ledelse slår seg til ro med de åtte som har søkt.

— Det er ikke utelukket at vi kan kontakte flere og hente inn andre kandidater. Men jeg sier ikke at vi kommer til å gjøre det, for jeg har ennå ikke satt meg godt nok inn i søkerlisten, sier han.

— Noen vil kanskje synes det er påfallende at ingen unge, ambisiøse nordmenn står på listen?

— Det er ingen forutsetning å være norsk for å søke en slik jobb. Vi er i et internasjonalt yrke, og jeg synes det er et spennende signal at vi får søkere fra flere land. Det er ikke så mange fra Kristiansand som spiller i KSO heller, for å si det slik.

Den nye teatersjefen skal avløse Ingrid Forthun som slutter 31. desember 2014 etter seks år i jobben. Baardson sier de har god tid til å finne hennes erstatter, men regner med å ha funnet den rette på denne siden av sommerferien.