FANS: Per Paulsen og Eva Paulsen hadde for anledningen fått kremplassen, på en stor båt med god utsikt mot scenen. -Alle som sitter her på båten er skikkelig Bruce Springsteen-fan altså, sier han og ler. Foto: Torstein Øen
COVRET «THE BOSS»: Pål Rake og hans band spilte Bruce Springsteen-låter, til stor begeistring for publikum. Foto: Torstein Øen
BÅTLIV: Det var flere båter som tøffet gjennom Gravane denne kvelden. Men også mange som hadde gått til kai, for å overvære folkefesten. Foto: Torstein Øen
BÅTLIV: Det var flere båter som tøffet gjennom Gravane denne kvelden. Men også mange som hadde gått til kai, for å overvære folkefesten. Foto: Torstein Øen

Se bildeserie øverst i artikkelen.

KRISTIANSAND: — Kom igjen folkens! Kan hele fiskebrygga strekke hendene i været?, roper Pål Rake fra scenen.

Og responsen var enorm. Utallige mengder med hender løftes langs hele den solkledde brygga ved Gravane.

Folk i denne byen er åpenbart ikke lei av kombinasjonen musikk, utepils, sol og gode venner. Hvem er vel det?

— Nesten tusen

Det er Asbjørn Dovland, daglig leder hos Dolly Dimple's på Fiskebrygga, som arrangerer gratiskonsertene på fiskebrygga seks tirsdager fremover. Pizzarestauranteieren har fått med seg Rett i Garnet, Værtshuset Pieder Ro, Enok Nilsen, Isbaren, Fiskeeksperten Reinhartsen og Bølgen og Moi.

  • Vi er overveldende fornøyd, dette er helt fantastisk. Det sitter jo folk overalt her, det må vel være nesten tusen mennesker på plass, sier Dovland i det han står og ser utover folkehavet, alle båtene som ligger langs brygga og alle smilene, mens Bruce Springsteen-slagere rocker i bakgrunnen.

Bruce Springsteen

Hver tirsdag er det et nytt musikalsk tema som blir servert på brygga. Denne uken var det «The Boss» sin tur til å bli hyllet, profesjonelt gjort av Pål Rake og hans band. Når de satt i gang med slageren «My hometown» var det få som ikke ble patriotiske der de vugget rolig i den noe kjølige sommerkvelden.

Fire av dem som koste seg på brygga var venninnene Patricia Andersen, Mabel Bravo, Angelica Cerda og Eliana Tabia.

— Dette er kjempegøy! Vi leste om det på nettet og ville se hvordan det var. Det er kanskje litt mer voksent her, enn på sommer på torvet. Det er bra, sier Patricia.

— Kan det blir for mange sommerarrangementer i løpet av uka?

— Nei, det kan ikke bli for mye av dette, sier Eliana.

Kremplassen

To andre som hadde funnet seg en god plass var Per Paulsen og Eva Paulsen.

— En vi kjenner la seg her i går. Så da sitter vi her vet du. Dette er en god plass, sier Per der han sitter på vennens store båt.

— Og så må jeg bare si, at alle som sitter her på båten er skikkelig Bruce Springsteen-fan altså. Nei, dette er helt topp. Her skal jeg komme tilbake, legger han til.

Etter publikums ansikter å bedømme var det nok flere som var enige med Per denne kvelden.