Du kan ikke ha hørt mye på radio om du ikke har fått med deg låtene "Ring meg", "Bordet", "Spinnvill" eller "Snakke litt". Gabrielle og Admiral P er definitivt to artister som har gjort seg bemerket i norsk musikk det siste året.

Født til å synge

Førstnevnte er 26 år, kommer fra Bergen og har ifølge seg selv sunget så lenge hun kan huske. Hun blander flere elementer inn sin hardtslående og direkte popmusikk. Med bakgrunn fra både blues, soul og rock er det alltid trøkk i det hun fremfører. Alle låter fremføres på ekte bergensdialekt.

— Jeg vet det er tacky å si det, men jeg ble født til dette; skrive og fremføre musikk. Jeg vet ikke om det er fordi jeg har en familie som er over gjennomsnittet aktive som musikere, eller av andre grunner, men jeg vet bare at dette er det eneste som alltid har føltes 100 prosent riktig for meg, uttaler Gabrielle.

Norsk reggeae

Admiral P er for tiden aktuell med sin fjerde singel fra debut EP'en "Jobber overtid". I sommer vakte han oppsikt med å fremføre reggeae-musikk på norsk med singlene "Spinnvill" og "Snakke litt". Han er opprinnelig fra Zambia, og reiser ofte hjem for å hente inspirasjon til ny musikk, og våren 2012 planlegger han å slippe sitt første album.

På Canal Street i Arendal i sommer spiller både Gabrielle og Admiral P på Sam Eydes plass på ettermiddagen 26. juli. Admiral P gjester også Arendal kulturhus nattestid sammen med Nico D og Jah Ark Manifest.