INNTAR HOVEDSCENEN: «På nyklipte stier» ble spilt for over 6 000 publikummere på Sørlandet i fjor. Nå settes showet opp på Teaterkjeller’n, som hører til Oslo Nye Centralteatret. Foto: Kristin Ellefsen
SØRLANDSK KONSEPT: Humorduoen vender tradisjonen tro tilbake til Lillesand og Grimstad med ny forestilling til sommeren. Da med temaet «helter og antihelter». Foto: Kristin Ellefsen

OSLO: – Det er en drøm å skulle spille på et veletablert teater. Vi har jobbet for dette lenge, sier Thomas Myhren Pettersen.

– Det er en blanding av skummelt og spennende!, sier Lars Emil Nielsen

Skuespillerne, henholdsvis fra Grimstad og Lillesand, nærmest tripper der de sitter i en slitt skinnsofa i Teaterkjeller’n til Oslo Nye Centralteatret. På onsdag er det premiere på feelgoodsstykket «På nyklipte stier – den ultimate kjærlighetsfortellingen», og humorduoen skal showe på scenen som nå står tom et par meter fra oss. De har skrevet og produsert musikalforestillingen, som i sommer begeistret publikum i Lillesand. «Alt er verd å oppleve. Bedre kan det ikke gjøres», var dommen fra Fædrelandsvennens anmelder. Det ble åtte ekstraforestillinger i tillegg til de ni som i utgangspunktet var planlagt. Slik har det i grunnen vært de tre siste somrene når duoen har satt opp humorshow i Grimstad og Lillesand.

– Hva er nøkkelen til publikumssuksessen?

– Det vi får mest respons på, er overraskelsesmomentet. Det at publikum aldri helt vet hva som blir neste trekk. Pluss raske skift og mange kostymer, sier Lars Emil.

– Hvordan blir det å spille for et kanskje mer kresent hovedstadspublikum?

– Jeg tror ikke det er mer kresent. Man skal aldri undervurdere sitt publikum. Men det er klart vi er spente. Dette er en fin mulighet til å vise oss fram til folk vi kan jobbe for senere, sier Thomas.

Flygende start

Selveste kjærleiken er den berømte, røde tråden gjennom forestillingen.

– Hvorfor kjærlighet?

– Det er så himla mange bra kjærlighetslåter å ta tak i, ler Lars Emil.

– Hva med faren for klisjeer?

– Vi liker å være pompøse, og er ikke redde for å bekrefte noen fordommer! Vi er veldig glade i å overdrive, by på galskap og litt absurditet, sier Thomas.

Radarparet åpner for eksempel forestillingen med å komme seilende på et persisk teppe.

– Vi fant ut at vi ville fly for å illustrere følelsen av forelskelse, av å sveve, forklarer Thomas.

– Sveve og sveve… Teppet vagger vel egentlig mer slapt fra side til side! kommer det tørt fra sidemannen.

Bare lykkelige slutter

Showet inneholder en drøss kjente, men bearbeidede kjærlighetslåter, blant andre av Hellbillies, Jan Eggum og Jahn Teigen.

– Vi vil få folk til å føle noe, og opplever at publikum både griner og ler. Dette er så langt fra trist, sosialrealistisk norsk film som man kan komme. Her er det bare happy endings! sprudler Thomas.

– Hvor mye inspirasjon kommer fra deres egne kjærlighetsliv?

– Vi henter fram ting vi har følt på – og som sikkert alle har følt på. Et eksempel er nummeret der en sier til kjæresten: «Sier du at vi ikke kan snakke sammen?», mens han svarer: «Er det ikke det vi gjør nå»?. Der har vi vel alle vært? spør Thomas.

Trives på hjemmebane

Med på laget har kameratene blant andre tekstforfatter Hilde Eskild fra Lillesand og komiker og tekstforfatter Trond Hanssen. Han er kjent fra Lompelandslaget, og blir med som tredjemann på scenen som musiker under forestillingene i Oslo.

– Konseptet har vokst for hvert år, og Trond er en av mange spennende folk vi har knyttet til oss. Han har vunnet komiprisen to ganger og er en utrolig dyktig håndverker, sier Thomas.

Til sommeren byr Lars Emil og Thomas tradisjonen tro på et nytt show i Lillesand og Grimstad, med temaet «helter og antihelter».

– Konseptet hører hjemme på Sørlandet. Der er det trygt å leke, foran et publikum som vet hva vi leverer! slår duoen fast.