KRISTIANSAND: Fredag arrangeres "Fremtiden er uhørt" for tredje gang i Kilden. Seks artister med forankring i regionen skal få presentere seg selv og musikken sin — med Kristiansand Symfoniorkester i ryggen. Hanne Kolstø, Silje Kåfjord, Kim André Rysstad og Trym Bjønnes er blant de som har opptrådt tidligere. Og de har alle gjort det svært så bra i etterkant.

— "Fremtiden er uhørt" skal ikke ta æren for det, men vi har lykkes med å presentere artister i regionen som det er noe ekstra ved. Vi ønsker også å presentere artister som ikke så kjente for Kilden-publikummet, og samtidig bringe inn publikum som ikke kjenner Kilden så godt fra før, sier Sørf-leder Kjetil Nordhus.

Artistene har selv meldt seg på prosjektet, og er deretter valgt ut av representanter fra Sørf, KSO og Kilden dialog, som alle står bak konseptet.

— Dette er kanskje en "once in a lifetime"-opplevelse for artistene. Og alle disse seks er relevante i regionen vår for tida. De er bra artister som også har mulighet til å nå et større publikum. Det er svært variert sjangermessig og det blir interessant å se hvordan symfoniorkesteret blir brukt i så mange forskjellige settinger, sier Nordhus.

Dette er de seks artistene som spiller i Kilden fredag:

Ingvild Koksvik

SPILLER I KILDEN: Ingvild Koksvik, opprinnelig fra Østlandet, bor i Farsund. Foto: Andreas Ulvo

Sjanger: Visesang med elementer av jazz Planer og ambisjoner: — Jeg lever av å spille og holder på med musikk til daglig, men jeg vil gjerne ha et større publikum. Det er det jeg jobber mot nå.

Om KSO-konserten: - Det er veldig spesielt å høre sine egne sanger i dette formatet. Det er en annerledes opplevelse å forholde seg til så mange musikere, det blir et annet lydbilde. Men arrangementene er gode, så jeg kan slappe av og synge slik jeg ønsker.

Phone Joan

SPILLER I KILDEN: Phone Joan fra Oslo, men med bakgrunn fra Universitetet i Agder. Foto: Sundel Perry

Sjanger: Rock Planer og ambisjoner: — Vi har nettopp vært i Nashville og laget vårt tredje album, med produsent Vance Powell. Det kommer neste år, og da er planen å spre den plata rundt overalt, og få spille så mye som mulig, sier vokalist Carina Moen.

Om KSO-konserten: - Noen tror kanskje at et blues/rockeband ikke passer helt til dette, men vi er temmelig episke av oss. Vi har et par låter som er ganske orkestrale og de har vi valgt ut til dette. Det låt veldig fint, og det var gøy å høre.

Dråpe

Dråpe er blant bandene som skal spille i Kilden fredag. Foto: Tore-Andre Baardsen

Sjanger: Alternativ pop Planer og ambisjoner: — Nå er det utlandet vi jobber mest mot. Vi var på en tysklandsturné i forrige uke, og så skal vi turnere Danmark neste uke. I løpet av året skal vi også spille i Canada, sier gitarist Even Hafnor.

Om KSO-konserten: - Det er utrolig gøy å høre låtene bekledd med de arrangementene. Det er et stort og annerledes uttrykk, samtidig som det er viktig å beholde vårt eget. Vi synes alle det er sinnssykt gøy å spille med et orkester i Kilden.

Julie F. Trio

SPILLER I KILDEN: Julie Falkevik Tungevåg og hennes band, med utspring fra UiA. Foto: Atle Drøsdal

Sjanger: Alternativ pop, moderne jazz Planer og ambisjoner: — Planen er å få gitt ut noe om ikke så lenge og så komme seg ut å spille flere konserter, sier Julie Falkevik Tungevåg.

Om KSO-konserten: - Det var et veldig stort øyeblikk å høre sangene mine med orkesteret. Det låt veldig fint og jeg føler at de har bevart tankene mine bak låtene når de har arrangert musikken. Det er jeg veldig takknemlig for. Jeg tror det blir en gøy kveld.

Sgrow

SPILLER I KILDEN: Sgrow med Vilde Nupen fra Kristiansand og Kristoffer Lislegaard fra Oslo. Foto: Maja Marum

Sjanger: Elektronika Planer og ambisjoner: — Vi holder på med plate, og vi ønsker å spille mer i Norge fremover. Vi har spilt blant annet i Belgia, Skottland og Tyskland og nå håper vi på flere konserter her hjemme, sier Kristoffer Lislegaard på gitar og elektronikk.

Om KSO-konserten: - Prøvene var utrolig interessante. Det føles veldig stort og litt surrealistisk. Vi står foran på scenekanten og alt føles normalt i begynnelsen, og så plutselig kommer orkesteret inn og vi entrer en helt annen verden. Det er virkelig flott.

Thea Stapnes

SPILLER I KILDEN: Thea Stapnes fra Birkeland. Foto: Per Martin Hepsoe

Sjanger: Pop, singer/songwriter Planer og ambisjoner: — Forhåpentligvis blir det et album om ikke så lenge. Jeg går i studio i høst og slipper en singel på nyåret, deretter vil jeg komme i gang med en fullengder.

Om KSO-konserten: - Det er veldig stas å få denne muligheten, jeg gleder meg og er veldig spent. Jeg tipper de fleste musikere har en drøm om å spille med symfoniorkester, og det gjelder meg også. Også er det noe helt eget med strykere, det låter veldig fint.