RANDESUND: — Bølgen tilbake til Randesund! forlanger frodige «fru Snevland», som i følge sitt alias Anne Grete Eikås finnes i virkeligheten under et litt annet navn - og for øvrig er bygdas svar på landsmoder Gro. Om du ikke allerede har fanget hva «Bølgen» er, får vi henvise til arrangementet på forsamlingshuset «Midgard» i morgen. Da er det premiere på den åttende utgaven av Randolkrevyen, og går det som i fjor, vil minst 550 mennesker se revyen i løpet av helgens fem forestillinger. Og det lover godt, for en av lørdagens forestillinger er allerede utsolgt.

Venneforening

  • Det blir 25 numre, og om lag halvparten blir sang- og musikkinnslag, forteller Magne Egebakken om begivenheten på to ganger 40 minutter med en god pause mellom. Her serveres både tørt og vått, for revyen er et høydepunkt også som sosial happening i Randesund.

Egebakken har vært med siden Randolkrevyens morgen i 2001. Sammen med Arvid Dolsvåg, Geir Tveide og Ole Anders Øye fant han på at en liten revy var en passende måte å feire at det i 2001 var ti år siden venneforeningen «Randolken» ble opprettet for å overta driften av det lille forsamlingshuset med 124 sitteplasser fra idrettslaget. Etter en meget forsiktig start har det ballet på seg fra år til år for den trofaste gjengen på 19 revyentusiaster. Tekstene skriver de for en stor del selv. Tidligere har de hatt assistanse av revyartist Olav Grendestad - i år har operasanger Jens Olai Justvik gitt råd underveis.

Start-harsellas

  • Start får selvsagt gjennomgå, røper Egebakken. Ellers harselleres med superlokale personer og saker, men også mye fra byen.

— Nytt i år er at andre akt blir en «God kveld, Randesund!», i beste Dorthe Skappel-stil, sier Egebakken.

— Helt fantastisk! Proklamerer Anne Grete Eikås om hvordan det er å delta i revyprosjektet.

— Her får vi lov til å slippe hemningene og drite oss ut! supplerer Ann-Helen Dolsvåg, før et knippe av flokken entrer scenen og slipper seg løs med Stones-klassikeren «Honky Tonk Women» til ære for fotografen.

Tvi-tvi!