KRISTIANSAND: Red Hot har sin opprinnelse i Molde i 2005. Men de ti medlemmene har en sterk tilknytning til Sørlandet. Nesten samtlige av medlemmene har i lengre tid holdt til i Kristiansand hvor de har studert musikk ved konservatoriet. På tross av dette har Red Hot aldri holdt en konsert med fullt ensemble her i byen.

— Vi lover full fres, egne låter og klassiske covers, rhythm & blues, soul, funk - hugh name it! Kick skal koke denne kvelden, og vi håper så mange som mulig har anledning til å stikke innom og hjelpe til! uttaler Red Hot i en pressemelding.

Torsdag kveld er det også duket slippfest for EP'n "My Arrival", og det feires med konsert på Kick. Alle de ti dresskledte medlemmene blir å finne på scenen. Knut Marius Djupvik (vokal), Kristoffer Tokle (trommer), Jørn Inge Frostad (bass), Chriss Rune Olsen Angvik (gitar), Øystein Flemmen (gitar), Anders Lillebo (orgel), Lars Petter Bjerkeset (saxofoner), Pål Gunnar Fiksdal (trompet), Magnus Malmedal Drågen (trompet) og Ørjan Bolsønes (trombone).

Red Hot spiller rhytm & blues, med elementer av både pop, rock, jazz og funk. De innrømmer gjerne å være inspirert av både Delbert McClinton og The Blues Brothers, og har blant annet spilt på Kongsberg Jazzfestival og Molde Jazz (sammen med Vidar Busk)

Høsten 2010 har Red Hot brukt på å ferdigstille sin andre EP. Debuten "Hotter Than Georgia Asphalt" kom i 2008.