KRISTIANSAND: — Vi har lagt merke til at spesielt mange fra Kristiansand har søkt i år, men de fleste av dem har fått beskjed om at de trenger å jobbe litt mer med musikken sin, sier presseansvarlig Behnam Farazollahi hos Bylarm.

Først denne uka blir de siste 35 offisielle artistnavnene til bransjemessa i Oslo 21. til 23. februar offentliggjort, og både Grande, In Vain og Davy Jones' Locker er i denne puljen.

Det kan rockebyen Kristiansand prise seg lykkelig over, for uten disse hadde byen overhodet ikke vært representert i livedelen av Skandinavias største messe for rytmisk musikk.

— Det er i hvert fall bedre enn i fjor, for da hadde vi null representasjon herfra. Det er også bra at de har merket økt søkning fra Kristiansand, siden vi har mast mye på folk for å få dem til å søke, sier Kjetil Nordhus i Kristiansand Rock City.

Det er på Bylarm de mest lovende av landets band og artister får spille for bransjefolket i håp om å bli oppdaget, og hundrevis av artister sender hvert år inn arbeidsprøver til uttakskomiteen.

Inntil denne uka har INGEN kristiansandsartister vært offisielt bekreftet til Bylarmporgrammet. (Til tross for at Fædrelandsvennen allerede i desember slo fast at Grande er klar).

Mandal har på sin side lenge hatt både Violent Years og Piston Ltd bekreftet til Bylarm.

Samtidig er arrangørbyen Oslo foreløpig representert med 33 artister, og det sentrale Østland for øvrig med 11. Før det siste artistslippet er dermed Oslo/sentrale Østland representert med over 60 prosent av programmet.

— Dette er ikke overlagt fra vår side. Det er hvert år slik at vi får flest søknader inn fra den byen hvor Bylarm arrangeres, og slik har det vært også i år, sier pressetalsmann Farazollahi. Han bedyrer at det ikke har vært tatt høyde for noen egen «arrangørbykvote» til Bylarmuttaket.

— Jeg må innrømme at jeg reagerte på Oslo-prosenten da det første uttaket kom, men har nyansert synet mitt litt etter hvert. De tre kristiansandsbandene som er tatt ut nå er veldig gode representanter i hver sin sjanger, sier Rock City-Nordhus.