KRISTIANSAND: Kaizers Orchestras siste album "Maskineri" rundet nylig 30.000 solgte. Det hindrer ikke Quart fra å bare gi et begrenset antall publikum sjansen til å oppleve keiserne live på Quart i år.

Avslutter showet på Plenen

Kaizers Orchestras spiller fredag 4.juli på det som er festivalens nest største scene med en makskapasitet på 5000, nemlig Plenen.

Der får de jobben med å avslutte showet, og Quarts bookingsjef, Andy Inglis, ber publikum forberede seg på en kokende rockegryte.

Inglis er glad for å endelig kunne bekrefte Kaizers etter å ha fått flere etterspørsler på bandet på festivalens forum. Han legger heller ikke skjul på at han er imponert over hva bandet har fått til så langt. Spesielt med tanke på hvor vanskelig det er for band å slå igjennom i utlandet når man synger på norsk.

— Jeg forstår ikke et ord av det de sier, ler skotten.

Det hindret ham likevel ikke fra å falle pladask for bandet og det nye albumet, da vokalist Janove Ottesen dukket opp personlig for å spille albumet for Inglis.

Britisk singer/songwriter

Før Jason Mraz spiller "I'm Yours" på Plenen fredag 4. juli spiller en av Storbritannias yndlinger for øyeblikket, nemlig Laura Marling .

  • Hun er en del av disse unge londonbaserte visesangerne, sier Inglis og legger til:

  • Men til forskjell fra mange av dem er ikke Laura Maurling noe "crap".

Klar for festivalen er også rapper og produsent Edan Portnoy.

— Edan Portnoy er en av de smarteste, skarpeste og mest talentfulle mc'en på markedet akkurat nå. Han pisser over majoriteten av såkalte store navn og overproduserte rapstjerner fra statene akkurat nå, og la oss innse det; Noen trenger å pisse på dem, fastslår Inglis.

Det gir han med andre ord Edan Portnoy full mulighet til i sommer.