Selv i Hollywood-målestokk har 34 år gamle Tori Spelling fått mer enn sitt stykke av mobbekaka. Men hos én bestemt del av befolkningen er «Beverly Hills, 90210»-stjernen elsket – de homofile.

— Jeg er en stor fan av homofile. De elsker meg; jeg elsker dem. De ser på meg som et homseikon, sier hun til Reuters.

Jomfruelige Donna Martin

Datteren til tv-produsenten Aaron Spelling begynte karrieren som liten pike i pappas serier som «The love boat» og «Fantasy Island». Men det var først som godhjertede og jomfruelige Donna Martin i tenåringsserien «90210» at hun ble kjendis på ordentlig.

Homsefilm

Onde tunger ville ha det til at hun ikke var med i serien fordi hun kunne spille, men fordi produsentpappa Spelling dro i trådene. Uansett: De store rollene har uteblitt i senere tid, men nå er hun igjen aktuell med den romantiske komedien «Kiss the bride» som har premiere i USA fredag.

Og det var nettopp det homofile temaet som fikk Tori til å takke ja til rollen.

— Det var nok en av hovedårsakene til at jeg ville gjøre filmen, sier hun.

Ingen pikekos

Selv om mange kanskje ville likt å se Tori i hete omfavnelser med en annen kvinne, er det mannlig kjærlighet som kommer til uttrykk i den nye filmen. Spelling spiller forloveden til Ryan, som har en flørt med en kamerat på ungdomsskolen. Da kompisen finner ut at Ryan skal gifte seg, dukker han opp og prøver å stoppe bryllupet.

Viet homopar

Spelling forteller Reuters at responsen hun fikk etter filmen «Trick» i 1999, som også hadde et homofilt tema, var så god at hun så på det som et kupp å få spille i en ny «homsefilm».

Spelling har også viet to av sine homofile fans etter at de spurte henne om hun kunne foreta vielsen. Seremonien fant sted i Fallbrook i California på motellet hun driver sammen med ektemannen Dean McDermott.

Hendene fulle

Bortsett fra å spille inn tredje sesong med realityprogrammet «Tori & Dean: Inn Love», sysle med juvelkolleksjonen og ha memoarene sine på New York Times bestselgerliste, venter hun også sitt andre barn i juni.

— Jeg liker ikke å ikke ha noe å gjøre, sier hun og legger til at hun har arvet arbeidsmoralen fra sin far Aaron, som døde i 2006. - Ikke bortskjemt

Boken «sTori Telling» skulle være et oppgjør med myten om en bortskjemt og rik jente som nøt godt av farens suksess.

— Jeg elsker å høre folk si ting som: «Da jeg begynte å lese boka, hatet jeg Tori Spelling, og nå har jeg fått respekt for henne», sier skuespillerinnen til Reuters.