Med hele 95 prosent av stemmene ble den ekle kjeltringen med klovnesminken, levendegjort av avdøde Heath Ledger, stemt fram til sommerens erkekjeltring på America Onlines Moviefone.com, melder Reuters.

Ledger døde av en legemiddeloverdose 28 år gammel et halvt år før «The Dark Knight» hadde premiere på kino. Filmen, som har tjent inn 505 millioner dollar bare i USA og Canada, vant også i de andre kategoriene den var nominert i: beste oppfølger, beste superheltfilm, beste actionscene og «mest verdt pengene».

Indy skuffet

Harrison Ford-comebacket som arkeologen Indiana Jones var det mange som hadde gledet seg til, men actioneventyret fikk bare fem prosent av stemmene for beste film.

– «Indiana Jones og Krystallhodeskallenes rike» var veldig hypet da vi gikk inn i sommeren, men da folk så «The Dark Knight» svarte de med «Titanic»-tilstander, sier Moviefone-redaktør Scott Robson til Reuters.

Stor flopp

«Sex and the City» slo så vidt «Mamma Mia!» som beste jentefilm, mens «Tropic Thunder» slo «Pineapple Express» med 32 mot 24 prosent i beste komedie.

Sommeren var imidlertid ikke så morsom for Eddie Murphy og Mike Myers. Murphys «Meet Dave» toppet «minst verdt pengene»-listen, tett etterfulgt av Myers «The Love Guru».

– Når du tenker på hva disse karene var for ti år siden og ser på disse to filmene føles det ut som om karrierevognene deres har mistet hjulene, uttaler Robson.

Snudde motvind

Det motsatte kan sies om Robert Downey Jr, som nådde karrierebunnen i 2000 da han slet med narkoproblemer. Skuespilleren vant «Deiligste mann i hovedrolle» for rollen som superhelt i «Iron Man».

646,917 stemmer ble talt i avstemmingen som skjedde på nett.

Foto: Filmweb
Foto: Filmweb
Foto: Filmweb