Den rosa kjolen fra «Material Girl» og brudekjolen fra «Like a Virgin» er to selvskrevne gjenstander når de mest kjente klesplaggene i Madonnas karriere skal stilles ut. Det hele finner sted i Old Truman Brewery i London, og utstillingen åpner i februar.

Gjenstander

Det er investorselskapet Marquee Capital som eier gjenstandene på utstillingen. Selskapet har spesialisert seg på kjendisgjenstander og sitter nå på verdens største private samling av Madonna-effekter. Ifølge The London Paper vil utstillingen inneholde plakater, fotografier, personlige gjenstander, klær og kostymer.

– Utstillingen representerer alle stadier av den glitrende karrieren hennes, lover kurator Ted Owen.

Han legger også til at utstillingen vil presenteres på en måte som er i stil med den glamouren som 50-åringe Madonna er kjent for.

Verdifull

Ifølge Marquee Capital er Madonna-minner verdifulle saker. I august 2003 ble Madonnas perlebesatte Dolce and Gabbana-bh solgt for 12.000 pund (116.000 kroner) på en Sotheby's-auksjon i New York. Artistens håndskrevne sangtekst til «Like a prayer» hentet inn 10.000 pund (97.000 kroner).

Et par år tidligere ble den berømte kjegleformede sateng-bh'en Madonna brukte på sin «Blonde ambition»-turne ble solgt for 14.100 pund (136.000 kroner) på en Christie's-auksjon. Kjøperen av Jean-Paul Gaultier-bh'en var Museum of fashion and textiles i Santiago som betalte fem ganger antatt kjøpesum.

Men selv om Madonna-utstillingen nok blir godt besøkt er hun slettes ikke den første artisten som viser fram sine berømte kostymer. I februar i fjor åpnet Kylie Minogue «Kylie: The Exhibition» på Victoria and Albert museum i London og blant antrekkene var selvsagt gull-underbuksa som hun brukte i videoen til «Spinning around».