– De andre var med på en konkurranse. Jeg var med for moro skyld, hevder Ida Serine Nykås etter at hun mandag ble den tiende jenta som ikke fikk et bilde av Vendela Kirsebom under «judgement».

– Jeg hadde jo lyst å være der, men av andre årsaker. Jeg kunne gjerne vært der ett år til, smiler hun.

Aldri brukt hæler

Hvorfor Ida Serine Nykås i utgangspunktet meldte seg på «Top model» forklarer hun slik:

– Det var min siste utvei for å se om det skulle bli modell av meg også. Det er kanskje enklere å melde seg inn i et modellbyrå, men det er også så stress. Så jeg meldte meg på et realityprogram i stedet, humrer 22-åringen.

Nykås hadde aldri gått i høye hæler før «Top model». Men til tross for at det «ikke var noe problem» å balansere på stillettsko, har hun heller ikke fått mersmak etter hun forlot programmet.

– Jeg har kun de høyehælte skoene vi fikk under innspillingen. Men de får jeg aldri brukt igjen.

– Hvorfor ikke?

– Fordi jeg er drihøy! Det er for andre sin del: Så folk ikke skal bli redd for monsteret som går forbi.

– 17-åringer kan være like søte som voksne

Ida Serine Nykås føler at hun ikke lærte særlig mye av «Top model». Likevel bekrefter hun at det var topp å være med på showet.

– Det har vært nydelig hele veien gjennom. Det har ikke vært kjedelig og jeg har ledd masse. I tillegg har jeg lært at 17 år gamle jenter kan være like søte som voksne mennesker, forteller Nykås.

I den sjette «Top model»-episoden som ble sendt mandag var det Kiel-ferja som var bakgrunnsteppe. Ukas utfordring var dans, noe Nykås ikke var særlig komfortabel med.

– Jeg er så grusomt dårlig til å danse, ler den søte jenta.

Under photoshooten skulle de gjenværende jentene posere i dyre couturekjoler akter på Color Line-båten. Og til tross for et bra bilde, var det altså motivasjonen som ble en avgjørende faktor for at Nykås ble sendt hjem.

– Ingeborg (Heldal, «Top model»-dommer, journ. anm.) syns bildet mitt var et av de beste.

Favorittshoot med = Oslo

I løpet av ukene i konkurransen har modellspirene blitt stylet både som morderisk brud og marokkansk prinsesse. Likevel likte Nykås aller best den kontroversielle photoshooten med de vanskeligstilte selgerne fra magasinet = Oslo.

– Det var så morsom, forklarer hun.

Skiensjenta som er pedagogisk leder i barnehage mener hun ikke har lagt modellkarrieren på hylla fordi «det er ingen karriere å legge der». Likevel er ikke Nykås fremmed for å ta oppdrag hvis sjansen byr seg.

– Jeg stiller opp, men det er ikke sånn at jeg ringer folk for å få jobber, avslutter hun.