«Brüno», med den vanvittige undertittelen «Delicious Journeys Through America for the Purpose of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable in the Presence of a Gay Foreigner in a Mesh T-Shirt» har norsk premiere i juli 2009. Filmen er oppfølgeren til Sacha Baron Cohens 2006-suksess «Borat», og har allerede rukket å skape oppstyr i USA. Denne uken ble det klart at den har fått 17 års aldersgrense. Den amerikanske NC17-grensen betyr også at de under 17 år heller ikke kan se filmen selv om de går på kinoen sammen med voksne.

Sex

Årsaken til den strenge aldersgrensen er ifølge nettstedet Newsinfilm.com de mange homsesexscenene. I filmen spiller Baron Cohen en homofil østerrisk moteskaper som avslører homofobi blant den amerikanske befolkningen. Universal, som står bak filmen, har selvsagt argumentert for en lavere aldersgrense. Den har amerikansk premiere i juni.

Galskap

Kultfilmen «Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan» resulterte også i mye bråk da den kom. Flere av de som er med i liksomdokumentarfilmen reagerte kraftig på måten de ble framstilt på, og myndighetene i latterliggjorte Kasakstan kjeftet også på filmskaperne. Nå melder flere nettsteder som har sett utdrag at den kommende filmen er enda drøyere. Firstshowing.net skriver at filmen «redefinerer begrepet sjokkerende, ogvil overgå Borat».