Ikledd blant annet svanekjole og pytonslangeskinnsbukser vekker bandet Yoga Fire stor oppmerksomhet i Berlin der MTV Europe Music Award går av stabelen i kveld.

— Det står masse ungpiker utenfor hotellet og skriker hver gang vi går forbi. Det virker nesten som at vi er beleiret. Og vi står i kø med Jay Z og dama hans, det er ikke hverdagskost i Oslo for å si det sånn, forteller et begeistret band over telefon.

Skal vinne festen

Vi har dem på speaker, alle samtidig, så det er ikke godt å si hvem av Jonas «Apollo» Moksnes, Aslak «Alis» Hartberg, Sveinung «Dr. S» Eide og Søren «Posen» Brandt vi til en hver tid snakker med.

Samme det, de virker uansett godt samstemte og fornøyde til tross for at det er kjent at Yoga Fire ikke kommer til å vinne pris for beste europeiske band, den klassen de var nominerte i etter å ha vunnet MTV-pris for beste norske artist.

Yoga Fire satser uansett på å vinne festen.

Arme av muskelmenn

— Ambisjonene er å få festen til å vare lenge og møte flest mulig kule folk. Målsetningen er å få Bono til å vekke Apollo i morra tidlig. Apollo er en ganske stor U2-fan, forteller bandet som tidligere har bekjent at de drømmer om å møte Bono .

— Er målet innen rekkevidde?

— Nei, på ingen måte, men vi skal gjøre et forsøk. Det er vanskelig å komme innpå de aller største, de har en arme av muskelmenn rundt seg, forteller Yoga Fire.

— Svære menn med propper i øra florerer i hotellkorridorene og gjør det hele ekstra spennende.

Mange intervjuer

Yoga Fire forteller om stor interesse fra media.

— Vi har vekket mye oppsikt på grunn av kostymene våre. På prøvene i går ble vi intervjuet av MTV fra så mange forskjellige land, ja jeg visste ikke at det fantes så mange avdelinger en gang. Romania, Israel, Spania, det var ikke måte på.

Reisen har så langt vært svært inspirerende for bandet.

— Det er det kuleste. Å møte idolene våre er en ting, men bare det å være her gir oss følelsen av at alt er mulig. Det setter griller i hodene våre som vi egentlig ikke har godt av.

— Har dere fått knyttet kontakter?

— Vi har avtalt et par duetter med andre europeiske artister som er i samme bås som oss. Det er veldig gøy å bli kjent med de andre.

Takker fansen

Det er i kveld prisene deles ut, og Yoga Fire legger ikke skjul på at de gleder seg til å feste under samme tak som Beyonce. Men mest av alt vil de takke fansen som har stemt de frem på MTVs nettsider, helt til Berlin.

— Vi må takke fansen vår, det er veldig viktig. Alle de som har stemt på oss og kommet på konsertene våre, det er de som er grunnen til at vi er her nå og de elsker vi, avrunder Yoga Fire.