KRISTIANSAND: — Jeg har helt siden den første konsertkvelden lurt på når interessen skal dabbe av, men publikum strømmer til hver eneste søndag, sier initiativtaker til konseptet, Kjetil Nordhus.

Sammen med musikerkompis Stein Roger Sordal dro han i gang «Akustisk Søndag» i april 2006. Begge savnet de søndagskonserter med lun stemning og et lydhørt publikum. Et lignende konsept fungerte utmerket på gamle Markens, men forsvant da dørene til utestedet stengte.

— Jeg ble personlig veldig glad i søndagskonsertene på Markens. Det var alltid fin stemning og i tillegg til bidrag fra etablerte musikere, ble jeg ofte overrasket over hvor mange flinke artister det er i Kristiansand. Folk jeg ikke engang visste drev med musikk, sier Kjetil Nordhus.

Alle sjangre.

Etter et knapt år med «Akustisk Søndag» på utestedet På Hjørnet, er det ingen tvil om at Nordhus og Sørdal har teften i behold. Publikum elsker konseptet. Hver søndag inviterer de en musikalsk gjest til å presentere materialet sitt akustisk, og artistutvalget er totalt blottet for sjangersjåvinisme.

— I fjor hadde vi gjester fra elle tenkelige sjangre, sier Nordhus, og ramser opp kjente navn som Hilde Hefte, Ove Støylen, Erlend Ropstad, Evan Seleven og Kari Kleiv.

Men personlig holder han den akustiske kvelden med rockerne i James Band som høydepunktet.

— Å høre James Band spille deler av sitt repertoar akustisk var helt fantastisk. Den kvelden var stemningen så bra at etter konserten - når vi har åpen mikrofon for publikum - var det så stor pågang at vi holdt på til stengetid, sier Nordhus.

Sammen med Sordal og gitarist Kenneth Silden - sammen utgjør de det akustiske husbandet - har de åpenbart klart å tette et tomrom i byens konserttilbud.

— Det har nok mye med forutsigbarhet å gjøre. Konsertene begynner nøyaktig klokken 22.00, det er gratis inngang, det er lun stemning med stearinlys og god drikke, og det er alltid kvalitet på gjesteartistene, sier Nordhus.

Og legger til:

— Dessuten er det ikke alle i Kristiansand som jobber ni-til-fire på mandager. Det er mange som har mulighet til litt kulturell rekreasjon på søndagskveldene.

Kulturendring.

I tillegg synes han å spore en endring i konsertkulturen i Kristiansand.

— Bare det siste året har det skjedd mye med konsertkulturen. Folk er mer søkende og nysgjerrige etter musikalske overraskelser. Mye av æren vil jeg gi til Trashpop, som takket være forutsigbarhet og kvalitet har drevet ren og skjær «oppdragelse» av publikum i byen, sier Kjetil Nordhus.

Sent i går kveld var det singersongwriteren Tomas Fordelsen som fikk æren av å presentere sitt materiale for et nysgjerrig publikum på På Hjørnet.

Om ikke lenge kan det hende at et tidligere Idol entrer den samme scenekrakken.

— Jeg tror Jorun Stiansen kunne gjort et vanvittig bra inntrykk i en slik setting som dette. Jeg håper hun tar utfordringen, sier Nordhus.