De tre er humordommerne i Nrk1s «Den norske humor». Sammen med programleder Marte Stokstad skal de finne Norges skjulte humortalenter.

«Den norske humor» er en av Nrks store satsninger til høsten.

Skulle du altså klare å få de tre humoristene i latter, kan du bli vinneren av konkurransen, og få et program på NRK i beste sendetid.

Send inn ditt bidrag nå

Jakten på personer som kan få Norge til å riste av latter er allerede i gang.

På nrk.no/dennorskehumor kan alle som vil være med i konkurransen sende inn et hjemmelaget humorinnslag. Det kan være alt fra sketsj og dukketeater til parodi og animasjonsfilm — her finnes det ingen grenser.

De som vil å være med i konkurransen, laster sine innslag opp på nrk.no/dennorskehumor. Bidragene blir liggende på nrk.no og Youtube til glede for alle som ønsker en god latter.

En redaksjon bestående av profesjonelle tv-folk og komikere plukker så ut de beste innslagene som presenteres i «Den norske humor» på NRK1 til høsten. Her vil humortalentene bak videoinnslagene møte sitt publikum, og innslagene deres blir bedømt av en jury bestående av etablerte komikere.

I de fire første programmene vil juryen bestemme hvem som blir med videre i konkurransen, og hvem som ryker ut. De som er med videre må lage et nytt humoristisk videoinnslag til den videre konkurransen.

Juryen vil også ha en coaching-rolle, og en del av deres jobb er å veilede og hjelpe deltakerne slik at innslagene deres blir best mulig.

Seerne avgjør

Fra program fem vil «Den norske humor» sendes direkte. Humortalentene og innslagene deres skal nå også bedømmes av tv-seerne, i tillegg til juryen. Seerne avgir sine stemmer via sms.

I hver episode ryker ett avhumorinnslagene ut av konkurransen, mens de som går videre må lage enda et nytt videoinnslag til neste episode.

Til slutt vil bare ett humortalent, en enkeltperson eller en gruppe, gjenstå som vinner av «Den norske humor». Premien er profesjonell hjelp til å lage sitt eget humorprogram som vil sendes på Nrk.