Coveret til den nye U2-platen.

To dagers butikksalg har ikke rukket å plassere U2s «No Line On The Horizon» på de offisielle, norske salgslistene ennå, men det skal vel ikke synske evner til for spå at de topper listene neste uke.Norske aviser har tatt imot platen med litt over middels gode terningkast. Slik har de bedømt den:

Anmelderen i Bergens Tidende er ikke spesielt begeistret for U2s nye verk. Anmelderen mener blant annet at: «Det begynner så bra. Tittelsporet er åpningssangen og gir håp om at bandet har brukt lite tid i studio. Så, hvis U2 er det store albumet som slippes i vår, hva sier det om dagens populærmusikk? Trygt, godt laget, men idéfattig og gammeldags.»Terningen lander på en treer.

Mer positiv

Stavanger Aftenblad er mer positiv til det nye albumet. De skriver blant annet; «Annerledes. Men ikke krevende. Det gjør ikke vondt å lytte til «No Line On The Horizon». I bunn av de fleste låtene ligger Adam Claytons tydelige bass og groover med Larry Mullens trommer. Og The Edge er fortsatt til stede med sitt signaturgitarspill.» Deres belønning blir en femmer.

«No Line On The Horizon» etterlater seg flere og flere spørsmål jo mer man lytter til den. Hva slags plan hadde de egentlig for denne plata? Ville Bono lage et kompromissløst world music-album og fikk kalde føtter? Burde U2 kanskje fullintegrert kompaniskapet med Brian Eno og Daniel Lanois, latt dem få være medlåtskrivere på hele plata?» skriver anmelderen i Dagbladet , som gir platen en firer.

— Slagordene hagler

Fædrelandsvennen gir en femmer til U2, i likhet med Stavanger Aftenblad. De mener at «No Line On The Horizon» er et veldig bra U2-album, men musikken behøver mange lytterunder før låtene og helheten sitter. Slagordene hagler på mange noen av låtene. Bono og U2 ønsker fortsatt å være ledende som et fredsmessende band med gode hensikter.»

Adresseavisen mener derimot at U2s nye plate er en ujevn, men skjelden uinterresant affære. De skriver også: «Det gode med «No Line On The Horizon» er at den både låter som om bandet ikke prøver å gjøre det enkelt for seg, samtidig som den inneholder sanger som plasserer seg i øvre del av U2-katalogen. Den mest åpenbare svakheten er tekstene, hvor Bono faktisk låter som om han har gjort det for enkelt for seg.» Terningen deres lander på en firer.

Neste uke får vi se hvor ivrige fansen har vært i butikkene.