14. mars er det nøyaktig ti år siden en av våre største gitarister, Marius Müller, tragisk omkom i en bilulykke, 40 år gammel.

Nå vil Müllers faste rocketrio, Funhouse, gi ut det som blir artistens andre konsertplate, melder Farojournalen.

Ut 9. mars

Marius Müller har flere ganger figurert på salgslistene som soloartist og med bandet Lava. Konstellasjonen Funhouse slo derimot ikke ordentlig igjennom før sin fjerde utgivelse, kalt «Plugged Live».

Oppfølgeren «Plugged Live 2» var ikke helt klargjort før Müller omkom, og bandet valgte derfor å avvente utgivelsen.

Nå forteller bassist Pål Reinertsen og trommis Per Hillestad til Farojournalen at tiden er inne for «Plugged Live 2», som skal gis ut av Slagerfabrikken 9. mars.

Opptak fra Smuget

— Marius sa selv at dette her skal ut en eller annen gang. Vi har mikset og gjort det i hans ånd. Jeg tror han ville vært stolt av dette om han hadde vært her sjøl, sier Hillestad til Farojournalen.

De fleste låtene på konsertplata er hentet fra albumet «Det norske huset». Også en ny, akustisk versjon av kjempeslageren «Den du veit» er med på plata.

Kicka på energien

Opptakene er hentet fra en konsert på Smuget i Oslo 25, september 1997, som har vært funnet og gjenglemt flere ganger siden da. Men nå skal stoffet ut til folket.

— Sånn låt det da, og vi har ikke gjort noe med det annet enn å mikse det. Vi kicket på at det var en så bra energi på hele greia, sier Hillestad til Farojournalen.