KRISTIANSAND: — Det er så flott her, jeg gleder meg til konserten, sier Marte Wulff fra cafébordet ved Café Generalen ( På grunn av dårlig vær, flyttes konserten i kveld til Kick Red. anmrk. )

  • Det er to år siden sist jeg spilte i Kristiansand, så det blir hyggelig å spille her igjen, sier Wulff.

Hun er på snarvisitt i hjembyen, før hun på søndag vender tilbake til København der hun bor. To år etter forrige plateutgivelse, forbereder Wulff nå innspillingen av sin tredje plate. I kveld byr hun på både nytt og gammelt låtmateriale, og med på konserten har hun gjesteartistene Kjetil Grande, Erik Faber, Nicolai Funch, Karen Skeie Huitfeldt og Per Elias Drabløs.

Smaken på norsk

Plata kommer etter planen ut i løpet av året. En ny og vesentlig endring har blitt gjort; Wulff synger på norsk. Hennes to tidligere plateutgivelser «Jacket» og «Safety Pins» hadde kun engelske tekster.

— Jeg har hatt et anstrengt forhold til norske tekster, og ikke likt å høre meg selv synge på norsk. Men nå har jeg fått et annet syn på det.

Det startet med at hun ble invitert til å skrive en sang på norsk av NRK-programmet «Postkort fra livet». Av de innsendte leserhistoriene valgte Wulff brevet fra en dame med en utviklingshemmet sønn.

— Jeg hektet meg opp i en setning hun skrev; «livet er ikke for amatører» og tok utgangspunkt i det.

Resultatet ble låta «Amatører»– samt at Wulff fikk smaken på tekster på norsk.

— Jeg tenkte at hvis jeg nå har gjort en sang på norsk, kan jeg jo prøve en til. Så fikk jeg ånden over meg og bestemte meg for å gjøre en plate på norsk, smiler hun.

- Måtte nullstille meg

- Hvordan er det å skrive på norsk kontra på engelsk?

— Veldig annerledes, og mye vanskeligere. Det er vanskeligere å finne ord, og teksten blir mer gjennomsiktig. Men det blir også veldig tilfredsstillende når jeg først får det til.

Da Wulff bestemte seg for å skifte spor måtte hun nullstille seg.

— Jeg hadde ingen trening i å skrive norske tekster, og måtte jobbe for å finne min stil og min greie.

Om omslaget fra engelsk til norsk er endelig, vet hun ikke.

— Akkurat nå trives jeg veldig godt med å synge på norsk i alle fall!, sier hun på syngende sørlandsk.