Green Day fortsetter det de selv om omtaler som «geriljakonserter» for å skape blest om den nye platen som kommer om få uker. «21st Century breakdown» gis ut 16. mai, og i begynnelsen av april startet trioen er serie av konserter på mindre spillesteder for å varme opp både seg selv og publikum. Bandet har spilt igjennom hele det nye albumet på flere av konsertene.

Fortsetter

Ny video og offentliggjøring av bandets kommende verdensturné har sørget for å holde dem i rampelyset mens platedatoen nærmer seg. Turneen holder det gående fra mai til november, og i september har bandets musikk i tillegg premiere på en annen arena, nemlig musikalscenen. I mars kom nyheten om at «American Idiot» skal danne grunnlaget for en ny musikal, og overfor Billboard.com røper vokalist og gitarist Billie Joe Armstrong at han gleder seg. Han forteller også at tre sanger fra «21st Century breakdown» med i musikalen som skal regisseres av Michael Mayer.

– Det kommer til å bli forbløffende. Jeg aner ikke om det kommer til å treffe Broadway eller om de kommer til å sende dette ut på rockeklubber. Men det er utrolig og en drøm som går i oppfyllelse, sier han.

Plate

12. oktober kommer bandet til Oslo Spektrum. Ifølge bandets egne nettsider er det Rhapsody som får æren av å streame den nye platen først. Platen blir tilgjengelig på nettstedet fra den 8. mai. Den nye singlen, «Know your enemy» er den mest spilte på alternativ amerikansk radio.

Her er videoen: