I slutten av august kommer en av Norges største artister, Thomas Dybdahl, med «Best of»-plate.

Første uken i september drar han på turné til fem norske byer sammen med Lars Horntvedt, som han også spiller med i The National Bank, og Trondheimsolistene. Det blir kun disse fem konsertene Dybdahl gjør i Norge og det er derfor den eneste muligheten til å se ham live her til lands i 2009. – Etter en fantastisk opplevelse sammen med KORK (Krinkastingsorkesteret, red.anm.) på P3 Sessions for et par år siden ble jeg heltent på tanken om å kunne dra på en liten turne med strykere, sier Dybdahl i en pressemelding.

Dybdahl har brukt strykere på platene sine. Både Silje Salomonsen, Gjertrud Økland og Ola Kvernberg har spilt fiolin. Og etter P3 Sessions har han ikke kunnet slippe tanken på å gjøre noe ekstra med strykere.

Endelig

– Tanken har alltid appellert, men først nå etter fire album og litt til er grunnlaget der for å kunne gjøre det skikkelig.

Han forklarer at noen av sangene har stukket seg ut på hver plate som mer «strykevennlige» enn andre, og når de nå drar ut sammen med Trondheimsolistene er det med en håndfull sanger som kan spilles slik de var tenkt og arrangert fra begynnelsen av.

– Enten det nå er midtpartiet på «that great October sound», avslutningen på «Solitude» eller andre sanger en har spilt hundrevis av ganger og alltid tenkt: «Her skulle jeg virkelig ønske vi kunne hatt stryket med», så er det der nå, utdyper han.

Vil spille for folk

– Vi gleder oss en hel haug til å dra ut og spille for folk igjen, og sammen med Trondheimsolistene og Lars Horntveth er vi sikker på at dette blir en kanon tur, sier Dybdahl.

Mye å ta av

Dybdahl spiller ikke bar fra egen katalog på denne turneen. Laget forsyner seg også fra Lars Horntveths indie/pop symfoni Kaleidoscopic som har, som Dybdahl, fått strålende kritikker både her hjemme og i utlandet, bl.a. av Mojo, Pitchfork og Mixmag. Dette verket ble også spilt på Øya-festivalen i fjor. Der spilte forøvrig også Dybdahl sammen med KORK.

Lars Horntveth tar stoff fra albumet «Kaleidoscopic» og Thomas Dybdahl plukker fra hele katalogen sin.

Turnélista:

  • 02.09: Trondheim – Olavshallen

  • 03.09: Oslo – Sentrum Scene

  • 04.09: Grimstad — Fjæreheia

  • 05.09: Stavanger – Konserthuset

  • 06.09: Bergen – Griegsalen

Thomas Dybdahls soloutgivelser:

  • «...That Great October Sound» (2002)

  • «Stray Dogs» (2003)

  • «One Day You'll Dance For Me, New York City» (2004)

  • «October Trilogy» (2006) (samleboks med de tre overstående pluss mer)

  • «Science» (2006)

«BEST OF»: Thomas Dybdahl kommer med samleplate i august. Da dra han også på turné med Lars Horntvedt og Trondheimsolistene. F Foto: Scanpix