Anne Kath Vestly-suksessen «Lillebror og Knerten» har blitt film, og nå kan du få et innblikk i hvordan den blir.

Det er ikke få nordmenn som har et forhold til den lille tre-Knerten og hans eier og venn, Lillebror. Den første boken om Lillebror og Knerten ble utgitt i 1962. I alt åtte bøker ble det, pluss den som kom i 2002 som en slags samlebok om de to og det lille samfunnet deres, «Den store boken om Knerten».

Tøff knert

Nå er også filmen klar, og dette har produksjonsselskapet å si:

«Tøff? Ja. Modig? Ja. En pinne? Ja. Vanlig? Nei! For pinner som Knerten vokser ikke på trær.

Pinner som Knerten finnes i fantasien og de leker med deg i skogen når du synes alle andre er teite. Pinner som Knerten liker ikke å bli forlatt i en maurtue, men derimot liker de å lete etter gylne prinsesser. Pinner som Knerten bryr seg ikke om at far selger undertøy og strømpebukser, eller om at storbror klipper håret for å passe inn. Pinner som Knerten er ikke så opptatt av å passe inn egentlig. Det er i grunn synd at det ikke finnes flere som Knerten.»

Om å passe inn

«Knerten» er en historie som handler litt om å passe inn, en god del om uvanlige vennskap og ganske mye om hvordan en enkelt pinne kan utgjøre hele forskjellen. Filmen er Åsleik Engmarks regidebut, og manuset er skrevet av Birgitte Bratseth.

Skuespillerne

Adrian Grønnevik Smith har allerede fått mye skryt for sin jobb i rollen om Lillebror, etter at filmen ble vist på Filmfestivalen i Haugesund i august.

Adrian er med i samtlige scener og spiller – mot en pinne. «Knerten» ble først animert etter at filmen var ferdig innspilt.

Pernille Sørensen debuterer som filmskuespiller i rollen som mamma, Jan Gunnar Røise er komisk pappa, og Petrus A. Christensen fra «Pitbullterje» spiller rollen som tenåringsstorebroren Philip.

«Knerten» har premiere fredag 16. okbober.