– «Eg ser» er den låta jeg får desidert mest tilbakemeldinger fra publikum på, og i tillegg tror jeg den vil kle et sånt arrangement. Det måtte bli den sangen når vi skulle gjøre et sånt samarbeid og jeg håper vi klarer å lage en optimal versjon sier Bjørn Eidsvåg.

– En fantastisk symfonisk versjon av Eg ser, er i boks, Eivind Buene har laget et arrangement egnet til å få gåsehud av og Kork gjorde jobben!, skriver Bjørn Eidsvåg på Facebook.

Innspillingen blir gjort live i studio med Bjørn Eidsvåg og hele orkesteret. Orkesterrangementet er skrevet av Eivind Buene og KORK blir dirigert av Christian Eggen. Innspillingen blir utgitt på Bjørns kommende samling med 40 beste, 21. oktober i år.

Et sånt samarbeid har lenge stått på ønskelisten til både Bjørn og orkesteret, og har flere ganger vært diskutert tidligere uten at anledningen har vært riktig. I tillegg til innspillingen vil det også bli holdt en helt spesiell i konsert dato 20. november i Konserthuset i Oslo. Her vil Bjørn fremføre mange av de største låtene fra hele karrieren sammen med orkesteret, skriver Petroleum Records/Sony Music i en pressemelding.

Drøm

– Det har lenge vært en drøm for KORK å få jobbe med Bjørn Eidsvåg, en av landets aller beste og største artister. Nå skjer det, endelig! For egen del har jeg fulgt Bjørn Eidsvåg fra jeg var fem år og vi fikk På Bakerste Benk på kassett. Da jeg var 10 år fikk jeg Passe Gal på LP sammen med konsertbilletter. Så denne gangen er det både sterke personlige og profesjonelle følelser i sving når hele landets orkester møter Bjørn Eidsvåg, sier Martin Revheim, orkestersjef i KORK i pressemeldingen.

Favoritt

«Eg ser» ble første gang innspillt i 1983 og utkom på albumet «Passe gal». Sangen har etter hvert blitt en folkefavoritt, og ble for litt siden nummer en på listen for mest ønskede begravelsessalmen blant det norske folk.