KRISTIANSAND: — Jeg ble vanvittig glad da jeg fikk vite dette. Faktisk ble jeg så glad at jeg ble overrasket over min egen reaksjon, sier Hanne Kolstø i Thelma and Clyde til fvn.no.

Hun er den ene i elektropopduoen som også består av Trygve Tambs-Lycke.

70 band

I dag ble det klart at de er booket til musikkbransjetreffet Bylarm som arrangeres i Oslo fra 17.-19. februar neste år. Totalt fikk juryen inn 1500 demoer og har plukket ut nærmere 70 band til å være med i hovedprogrammet.

Hanne synes selvsagt det er utrolig stas å ha kommet gjennom et såpass trangt nåløye.

— Det er veldig kult å bli valgt ut når det var såpass mange påmeldte band. Det kan ha masse å si for veien videre. Dette er spennende, sier Hanne Kolstø.

Thelma and Clyde slipper for øvrig debutalbumet «White Line» 8. november.

Hør Thelma and Clydes låt In between her.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tenderleaves

Også det relativt ferske og ukjente bandet Tenderleaves fra Kristiansand er booket til musikkbransjetreffet. Tenderleaves består av låtskriverduoen Geir Kongshaug og Even Øygarden. Etter å ha laget plate etter plate med låter som kun endte opp i deres egne, private platesamlinger bestemte de seg i 2008 for å kjøre en mer utadvendt linje. Guttene fikk med seg de beste musikerne de kjente i Kristiansand og har brukt to år på å ferdigstile debutalbumet «Tenderleaves» som slippes 15. november.

Låtskriverduoen har ikke diskutert sjanger eller «sound», men musikken gir assosiasjoner til 60-talls pop og folktradisjoner. Even Øygarden sier de er overrasket over uttaket.

— Det er veldig hyggelig å bli booket til Bylarm for vi trodde egentlig ikke musikken vår var trendy nok, sier han til fvn.no.

Jonas Alaska

Også singer/songwriteren Jonas Alaska (22) fra Åmli i Aust-Agder er booket til Bylarm neste år. For tiden bor Jonas i Liverpool hvor han studerer musikk ved Liverpool Institute of performing Arts (LIPA), populært kalt «Paul mcCartney- skolen». Jonas spilte blant annet på Canal Street i fjor sommer og har ellers spilt regelmessig på scener i Arendal både solo og med band. Denne høsten er han i studio for å spille inn debutplaten sin. Med seg i studio har han blant andre Thom Hell, Kjetil Grande og Even Ormestad, kjent fra Jaga Jazzist.

Honningbarna er allerede booket til Bylarm.

Her kan du høre Jonas Alaska.