Neil Young, Nick Cave og Duffy er allerede bekreftet. Nå melder Jørgen Roll i Norwegian Wood at enda en legandarisk skikkelse er hentet inn til årets festival. Denne gangen er det The Pretenders som har meldt sin ankomst. Bandets stiller på scenen lørdag 13. juni.

Suksess

Hynde er amerikaner men flyttet til England like etter at punken hadde feid over landet. Hun jobbet som journalist i NME og knyttet mange kontakter i det britiske musikkmiljøet. Gjennombruddet kom med den Nick Lowe-produsert Kinks-sangen «Stop Your Sobbing» i 1979. Debutalbumet gikk rett til topp på den britiske albumlisten. «Brass In Pocket», «Back On The Chain Gang», «Don't Get Me Wrong» og «I'll Stand By You» er andre kjente hits fra bandet.

Problemer

The Pretenders er Hyndes band, men i starten av karrieren var gitarist James Honeyman-Scott svært sentral i lydbildet. I juni 1982 fikk Pete Farndon sparken på grunn av sine heroinproblemer. Han døde året etter. James Honeyman-Scott døde av en overdose få dager etter at Farndon fikk sparken. Dermed var halve bandet borte. Hynde og trommeslager Martin Chambers holdt imidlertid liv i bandet etter tragediene. Chambers har vært inn og ut av bandet siden, men skal etter sigende være med på konserten i Frognerbadet.

Her er bandets superhit «Don't get me wrong»: