Susan Boyle sjarmerte en hel verden da hun unnselig trippet inn på scenen i talentshowet «Britain’s got talent» for en drøy uke siden. Framføringen av «I dreamed a dream» fra «Les Miserables» er sett av mer enn 30 millioner på Youtube.

I påvente av at den arbeidsledige 47-åringen igjen skal lufte stemmebåndene, har skotske Daily Record snust opp Boyles platedebut. Hun spilte nemlig inn bluesballaden «Cry me a river» tli en veldedighetsplate for ti år siden.

Det ble bare laget 1000 kopier av platen, men nå ligger Boyles opptreden på Youtube:

I tillegg Daily Telegraph kommet over nok en låt, som avisen la ut på sine nettsider i dag. Her synger Susan Boyle «Killing me softly», Roberta Flack-hiten fra 1973. Boyle betalte selv for innspillingen. 47-åringen, som bor alene sammen med katten sin i den søvnige skotske småbyen Blackburn, sendte demotapen til plateselskaper, tv— og radiostasjoner. Hun ga også noen kopier til venner og kjente, og det er slik avisen har fått fatt i låten.

— Susan fortalte at hun hadde brukt alle sparepengene på innspillingen. Jeg hadde glemt den helt. Først da jeg så «Britain’s got talent» kom jeg på den. Jeg hørte på den og tenkte at det er utrolig at ingen har oppdaget henne før nå, sier en anonym venn til avisen.

— Nå har millioner over hele verden falt for stemmen hennes. Jeg håper de får høre denne tapen. Det er en utrolig historie.

Susan Boyle er nå trolig verdens mest ettertraktede talkshowgjest. Både Oprah Winfrey og Larry King håper å få henne på sine programmer. Hennes neste opptreden i «Britain’s Got Talent» er 23. mai. Da får seerne vite om Boyle kommer videre til de direktesendte programmene i talentkonkurransen.

Foto: AP