Det vil fortsatt ta noen måneder før publikum kan sette sine bein i Rockheims utstillingslokaler, men fredag vil statsminister Jens Stoltenberg foreta åpningen av den virtuelle delen av det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock.

Markeringen finner riktignok sted hos Rockheim på Brattørkaia klokken 10.00, men statsministeren vil ikke være til stede i egen person. I stedet vil han være med virtuelt via link fra Oslo.

Nett

Den virtuelle delen lar publikum oppleve opplevelsessenteret via nettet.

Markeringen vil imidlertid starte allerede torsdag, da kulturminister Trond Giske vil overrekke Rockheim-nøkkelen til direktør Suzette Paasche i Museene i Sør-Trøndelag. Dette skjer klokken 13.00, mens det klokken 19.00 blir festkonsert med blant andre Ane Brun, Noora Noor og Jan Eggum på scenen og med Ravi som konferansier.

Åpnet

Rockheim skulle opprinnelig åpne for publikum i slutten av august, men i juni ble det klart at senteret ikke blir ferdig i tide. Noen ny åpningsdato er ikke endelig satt, men det vil sannsynligvis drøye til nærmere årsskiftet før publikum kan sette sine ben i senteret.

Fakta om Rockheim:

  • Bygging av et nasjonalt opplevelsessenter for pop og rock i Trondheim ble vedtatt av Stortinget høsten 2005. * Senteret skal sørge for at Norges pop— og rockhistorie blir samlet inn, arkivert, digitalisert og formidlet både gjennom utstillinger og aktivitet i senteret og via nettsidene.

  • Regjeringen har i løpet av 2008 og 2009 bevilget totalt 90 millioner kroner til utvikling av virtuelt innhold og utstillinger i Rockheim.

  • Senteret har 3325 kvadratmeter med utstillingslokaler men skal også bli et virtuelt senter. Internettsiden rockheim.no inneholder en tredimensjonal versjon av selve museumsbygget og Rockipedia, en database for norsk pop- og rockmusikk.

  • Rockheim rommer også en konsertscene med plass til 400 mennesker.