Sommeren er til for å nytes, og det innebærer god musikk å lytte til. Diskusjonen rundt hva som bør få status sommerlåt eller ikke, handler om musikken som må spilles på dagtid under ei stor sol. Men det er ingen grunn til å overse musikken i sommernatta. Nå som nettene fortsatt er lange og lyse, er det ingen grunn til å legge seg.

Carpe noctem – her kommer noen melodier som vil få deg til å danse vekk sumarnatta:

Johnossi – From peoples heart

Svenske John (gitar og vokal) og Oskar eller "Ossi" (trommer) lager gøy, morsom, intens og energisk rockpop. Duoen blir ofte sammenligna med The White Stripes eller en nedtoning av The Soundtrack of Our Lives. 31. juli spiller de på festivalen Lost Weekend.

Martha Reeves & The Vandellas – (Love is like a) Heat Wave

Kan det bli mer sommer? Disse Motownjentene får blodpumpa i gang på ekte 60-talls vis med gospelrytmer, jazzovertoner og doowops. «Heat Wave» var en av de første sangene i det som seinere skulle få betegnelsen «Motown sound».

Wenche Myhre – La meg være ung

Ei grand prix-låt det er vanskelig å gå lei, til tross for at den bare kom på tredjeplass i den norske grand prix-finalen i 1964. Natta er den beste tida å være ung.

Koop – Summer sun

Denne elektroniske jazzduoen fra Sverige har fått hjelp fra vokalist Yukimi Nagano på denne fantastiske sommerlåta. Her er det bare å svinge seg til midnattsola.

Dungen – Festival

Svenskene er dyktige på sommermusikk. Stockholmsbaserte Dungen er inspirert av folkemusikk, progressiv rock, indie— og klassisk rock. Har du vært eller skal på festival, kan du varme opp, eventuelt roe ned med denne låta. Og skal du på fest, anbefales låta «Fest», også av Dungen.

Gun club – Sex beat

Amerikansk punkblues passer bra i løpet av sommerkvelden, særlig hvis du er ute på jakt. Musikken til bandet har blitt omtalt som en blanding av voodoo, tegneserier fra femtitallet og blues. Sjekk ut og hør etter.

Hot hot heat – Talk to me dance with me

At det canadiske rockebandet kan lage god dansemusikk, er det liten tvil om.

Magnus Eliassen – Falling in Love

La deg inspirere av bodøværing og visesanger Magnus Eliassen til å forelske deg. Som myspacen hans forteller: "Join the Revolution: Fall in love". Den enkleste ting i verden en het sommerkveld.

Lykke Li – Little bit

Og skulle det skje at du plutselig kommer over en stor kjærlighet i løpet av sommerukene, er Lykke Li god å ha på øret.

Alma Cogan – Birds and the Bees

Britiske Alma Cogan har litt av vært å fortelle om sommernatta. Denne låta kom i 1956, og det er vanskelig å la være å like jenta med latteren i stemmen.

Mando Diao – Hail the Sunny Days

Mens du venter på at godværet og morgendagen skal komme, kan du sjekke ut denne låta av garasjerockbandet fra Börlange i Sverige.

Valkyrien Allstars – Alli meir

Skulle kvelden bli riktig så lang og våt, er det greit å vite at noen har vært gjennom det samme før deg. Og det har utvilsomt Valkyrien Allstars.