Torsdag på Charlies kan du høre noe du aldri har hørt fra en scene i Kristiansand. Da kommer Kråkesølv fra Bodø og spiller melodiøs indierock med tekster på saltendialekt. Morsmålsrock er i vinden i år, og skal du tro anmeldelsene og oppstyret rundt bandet i høst er dette noe du absolutt ikke bør gå glipp av.

– Anmeldelsene har nesten vært FOR bra, sier trommeslager Thomas Litangen (19) fra Kråkesølv. Det var debutalbumet «Trådnøsting» som fikk Dagbladet til å rydde ei dobbeltside for å trille terning fem.

Fædrelandsvennens anmelder Rune Slyngstad var enig og ga Kråkesølv attesten «Et veldig sterkt debutalbum». Bandet har også rukket å bli intervjuet på NRKs «Store Studio».

– Vi er veldig glade for alle disse fine ordene om plata vår, sier Litangen.

– Men de er altså «for bra»?

– Ja, vi har utviklet oss veldig mye både som live— og studioband. Det er jo et år siden dette ble spilt inn hjemme hos oss selv, sier Litangen.

Mer om Kråkesølv kan du lese i onsdagens Fædrelandsvennen.

Her er ukens konsertoversikt for Kristiansand:

20.00 Vågsbygd Handy, Salvador Sanchez og DJ Dark Ernie Havana

Kristiansandshiphop og moteshow.

_Vågsbygd Handy på Myspace

Salvador Sanchez på Myspace

Dark Ernie på Myspace_

Vågsbygd Handy med Discofeber:

21.00 U.D.O Kick Scene

Vokalisten i U.D.O., Udo Dirkschneider, var også vokalist i et av 1980-tallets største heavy metal-band, nemlig nå oppløste Accept-U.D.O. Bandet spiller tett, svett, hissig og refrengsterk metall. I august slapp bandet albumet Dominator. Les mer og hør musikken på bandets nettside

UDO med Dominator:

21.00 Mads With Kvartett Hjem

Punkjazz.

22.00 Kråkesølv Charlies Bar

De fire ungguttene fra Bodø som synger på dialekt har blitt skrytt hemningsløst av i media denne høsten, og bare uker etter de slapp debutplata «Trådnøsting» er de altså klare for å overbevise kristiansandere om hva de kan. «Melankoli blandes med guts og massivt gitarspill,» skrev Fædrelandsvennens anmelder Rune Slyngstad om musikken.

Les om og lytt til bandet på deres Myspace-side og les Fædrelandsvennens anmeldelse av debutplata her.

Se en akustisk versjon av Privat Regn:

21.00 Memo Gonzales Havana

Bluesartist fra Texas. Gonzales’ «Texas roadhouse-blues» har også innslag av swing og rock.

Se bandets nettside og lytt på Myspace

16.00 Maylen Rusti Charlies Bar

Sanger og låtskriver fra Bergen som gir ut EPen Two Million Miles på nyåret. Rusti går på musikkonservatoriet og får følge av to andre fra «konsen» på Charlies; Svein Rikard Mathisen på gitar og Sindre Hovland på keys. Les om og lytt til Rusti på Myspace.

22.00 Akustisk søndag På Hjørnet

Kjetil Nordhus, Anders Hofstad Sørås og Tor Gustav Tønnessen med nye gjesteartister hver uke. Ukens gjesteartist er foreløpig ukjent.

Mangler det noen konserter? Send oss en mail