"Hopp, morfar" er en bok i Cappelen Damms leseløveserie. Den henvender seg til barn som akkurat har begynt å lese, og er skrevet med store bokstaver og ei setning på hver side. Illustrasjonene bygger tydelig opp rundt teksten og boka kan også blas i og fungere som ei billedbok for barn som ennå ikke har lært å lese.

Morfar henter Liv som skal på ballett. Men morfar er ikke så trenet i å organisere dette, og han har med dinosaurdrakt til Liv. Liv blir sint, men så får hun en god idé. Hvis morfar også kler seg ut, kan de begge være annerledes. Morfar er med, og snart har de lært en ny dans til hele ballettskolen.

Flere av Valeurs bøker tematiserer barn som våger å være annerledes, ofte er det jenter som går på tvers av tradisjonelle kjønnsroller.Figurene konstruerer nye og kreative måter å være jente på, lik Liv i denne boka. Fargene er også med på å understreke dette. Liv og morfar er fargerike og fulle av energi, mens "ballettjentene" er blasse og dunkle. Hovedpersonene er morsomme og historien er både enkel og god nok til å kunne engasjere leselysten hos de minste.