Litt hippie. Det fins spor tilbake til The Grateful Dead i musikken til Real Ones. Vi får håpe og tro at de ikke har arvet livsstilen deres også.Har du ikke hørt Real Ones fra Bergen før, bør du sjekke dem ut nå. De har holdt på siden midten av 90-tallet, men har aldri fått sitt store kommersielle gjennombrudd. Det får de neppe denne gangen heller. Til det er låtene og uttrykket deres for spesielt og for lite umiddelbart. Fanskaren øker både her hjemme og ute i verden, og det lønner seg å lytte. Du får som fortjent om du gidder å hive deg med på laget.

Real Ones gir ut to plater denne gangen, selv om det hadde vært plass til begge på én CD. Stemningen og musikken er såpass ulik på de to platene at det høres fornuftig ut at dette materialet deles i to. "Tonight Only Tonight" er mer oppløftende enn den mer dempede, melankolske og ettertenksomme "The Morning After".

realones2.jpg

Det spilles bra. David Chelsom Vogt synger med sin slepne og karakteristiske stemme, som sammen med det velspillende bandet danner en spesiell atmosfære med god luft og dynamikk. Et par lange og uventede instrumentale brudd gjør at Real Ones nærmer seg progrock-sjangeren på et par av låtene. Hele veien er likevel dette en lytteopplevelse som gjør at dette virkelig herlige bandet lever opp til navnet sitt.