ROCK

Red Hot Chili Peppers

Man kan ikke gi seg når millioner av mennesker venter på noe nytt der ute i verden. Det fører som kjent også til noen flere millioner kroner i banken.

Det er fem år siden den altfor lange «Stadium Arcadium» kom ut. Det spiller for så vidt ingen rolle. For lyden av Red Hot Chili Peppers fra California hører 90-tallet til. Det blir bekreftet på «I’m with you», for dette albumet er ikke særlig mye å bry seg om dersom du ikke er en svoren tilhenger. Og for alle som ikke vet det fra før, så er gitarist John Frusciante ute av bandet. Det betyr nok en del for det middelmådige resultatet som bandet kommer i mål med her.

Her er selvsagt en og annen stilig funkrocklåt som egger litt og som får en til å tenke på storheten fra gjennombruddsalbumet «Blood Sugar Sex Magic» fra 1991. Red Hot fikk det bra til også på «Californication» i 1999, men det meste av det som blir servert og levert her, fremstår som en skygge av gylne tider. Den lekne og friske «Did I let you know» kan få være med utover høsten, pluss den følelsesladde og sterke «Brendans death song». Sistnevnte er en hyllest til mannen som sikret dem og skaffet dem de første spillejobbene. Særlig mye mer er det ikke å ta med seg i minneboka.

Vokalist Anthony Kiedis synger riktignok fortsatt bra, og det gjør ikke vondt å høre på Red Hot Chili Peppers her heller. Men det gnistrer ikke. Låtene er gjennomgående middelmådige, og sånn litt klisjéaktig sagt så går dette unna på rutinen.