Pompøst og ambisiøst. Episk og storslått. Nesten på grensen til det utilgivelige. Men Motorpsycho kommer seg i mål på en imponerende måte på denne eventyrlige og utrolige reisen.

Det gjør de sammen med tangentvirtuosen Ståle Storløkken, Ola Kvernberg på fiolin, Kåre Chr. Vestrheim på perkusjon og blåsere fra Trondheim Jazz Orchestra og strykere fra Trondheimsolistene. Dette er som å lese en god og spennende bok, eller å se en film som overrasker i all sin pomp og prakt der alle effektene er kjørt helt til ytterpunktet. Dette er widescreen-musikk der lytteren må danne seg sine egne bilder. Det tar på underveis, men man får lønn for strevet, må vite. Opphavet til dette monumentale og dynamiske musikkverket er en bestilling fra Moldejazz i 2010. Gjennom to plater får vi høre røverhistorien om en mann som får valget om å bli skutt eller å dra til sjøs. Han velger selvsagt den siste løsningen, men seilasen byr selvsagt på problemer som sult, galskap og forlis. Motorpsycho får dermed muligheter til å utføre sine progrockdrømmer. Det er ikke spart på noe verken i den ene aller andre enden i dette konseptet.

Yes, King Crimson og Emersom, Lake & Palmer lurer i bakgrunnen, og uttrykksmessig er dette å gå tilbake til 70-tallets ville øvelser. Noen temaer kan bli for drøye og lange for sitt eget beste, uten at det ødelegger helhetsinntrykket. For dette er så storslått og mektig som musikk kan bli der rock møter klassisk møter jazz.

Ingen er som Motorpsycho.