Fem låter. De siste 20 minuttene med rocken til Davy Jones Locker. Det er en sterk avskjed. De har fortjent alle honnørordene de har fått. Og de fortjener dem en gang til.

Davy Jones Locker nådde aldri mer enn til vannskorpa når vi snakker om kommersiell uttelling. De har fått mye skryt, og kapret seg fans både i sør, i nord og i utlandet. Men de har manglet hitlåten som kunne ha løftet dem opp og fram. EP’en "Healthy People Prepare to Die" satte det hele i gang. En lang rekke med tøffe og gode konserter skapte en viss buzz, og albumet "Schizophrenia The Dance Machine" fra 2009 står igjen som en milepel for oss som hørte på.

davyjoneslocker.jpg

Så begynte det å ebbe ut. Bassisten sluttet høsten 2009. I jakten på en ny begynte de andre medlemmene å gli fra hverandre med mer voksne tanker enn å spille rock for en liten menighet. Nå er avskjedskonserten utført, og vi sitter igjen med det siste hermetiske dokumentet og beviset på hvor bra Davy Jones Locker kunne låte.Den siste låten, "Empty Rooms Too Soon", er trist så det holder, men den har det emosjonelle i seg som kan gjøre den til en hit for det store publikummet som digger band som My Chemical Romance. For så rart som det kan høres ut, så er det kanskje nå etter de har tatt farvel at det kommer til å ta av.

De andre låtene er også fulle av følelser, energi og intensitet. Tungt, pulserende, tøft og mektig. Kanskje ikke all verden så originalt, men det gnistrer, melodiene er hektende, og bandet spiller så tight og så bra at tanken om at dette er det siste vi får høre fra dem er mer enn bare trist.

For denne EP’en er noe mer enn bare et farvel!