**Extol

Plenen

Tilskuere: 400**

Selv om utlandet har omfavnet dem for lengst, har de til nå vært en godt bevart hemmelighet i hardrock-Norge. Det er heldigvis deres siste album «The Blueprint Dives» og en spellemannprisnominasjon i ferd med å endre, for dette er et band som fortjener et stort publikum.

Gjengen hadde den ublide oppgaven å åpne Quartfestivalens tredje dag allerede kvart på fire i går, men da de gikk på scenen hadde i alle fall regnet sluttet å dryppe, og en god del av bandets fans hadde funnet seg til rette foran scenen. Dermed var det duket for ettermiddagsfest i metallens tegn, og Extol sløste ikke med tiden.

Metallerne kastet seg hodestups ut i deilig melodiøs men samtidig hardtslående og direkte hardrock, og lagde masse liv på scenen. Publikumet var med på notene, og vokalist Peter Espevold passet hele tiden på å dra med seg folk inn i musikken.

Extol markerte seg med gode spilleferdigheter, og særlig trommeslager David Husvik imponerte med teknisk, presist og godt spill. De strengespillende sørlendingene Ole Halvard Sveen, Tor Magne Glidje og John Robert Mjåland la også ned et solid stykke metallarbeid, og bandet fremsto som særdeles samspilt.

Extol leverte for det meste musikk av nyere dato, og de som har fulgt bandet en stund savnet nok flere av de gamle, virkelig innfløkte låtene. Men bandet overbrakte likevel et godt, velskrevet og ikke minst velspilt repertoar, og beviste for alle som var til stede at metall faktisk kan være både fengende og intrikat på en gang.