Et nytt Kilden-styre er under planlegging, og representantskapet har foreslått flere nye navn. Marianne Elisabeth Johnsen er allerede valgt som styreleder. En av de som kan bli nyvalgt i styret er Arnfinn Bjerkestrand, som har hatt mange verv og jobber i Kultur-Norge. Med tidligere erfaringer fra blant annet Kulturrådet, Kulturkampen og Kulturrådets utvalg for musikkfestivaler, ser Bjerkestrand optimistisk på en eventuell stilling i styret.

Den endelige avgjørelsen vil bli gjort på representantskapsmøtet som avholdes 3. februar.

Spennende utfordring

Arnfinn Bjerkestrand ser fram til å være en del av Kilden-styret de neste to årene. Foto: Kjartan Bjelland

— Hva blir din eventuelle jobb i styret? - Det er for tidlig å svare på. Jeg har ikke vært på det første styremøtet enda, men jeg regner med at det var min kompetanse fra blant annet Kulturrådet, hvor jeg ikke lengre er medlem, som gjør at jeg blir vurdert til stillingen. Fra tidligere har musikk vært mitt spesialfelt. Jeg ser på dette som en spennende utfordring, forteller Bjerkestrand til Fædrelandsvennen.

- Hva blir Kildens største utfordringer i år?

— Det er som alltid å fylle huset med bra innhold, og samtidig drive Kilden fornuftig som en økonomisk bedrift. Kilden har jo et momskrav som er veldig aktuelt, og det blir utfordrende å finne en løsning på dette. Det blir nok en av de største problemstillingene.

Base i Oslo

- Du har base i Oslo og Stavanger, hvordan ville dette påvirke din rolle i styret?

— Jeg vil nok fungere som et styremedlem som ser Kilden «utenfra», med et nasjonalt blikk. Det tror jeg bare er positivt.