— Det er ikke meningen å være fordomsfull, men skal du synge country, spurte dommer Sandeep Singh da Arthur Olessøn Stulien (20) fra Byremo presenterte seg for Idol-dommerne i onsdagens sending.

— Ja, det skal jeg, svarte Stulien som fremførte låta «Wagon Wheel».

- Himla moro

Det lønnet seg:

— Har du noen gang truffet Ina Wroldsen? Hun pleier å være sur, men nå sang hun med. Det er sjelden. Når du synger og snakker får du meg til å føle meg bedre, sa dommer Gunnar Greve Pettersen om Stuliens audition.

Også de andre dommerne synes at Arthur Olessøn Stulien gjorde en god audition, og sendte ham enstemmig videre. Anna Ulrikke Vereide (18) ble også sendt videre, men hennes audition ble ikke vist på tv. Arthuer Olessøn Stulien var naturligvis lettet.

Årets dommere er Øyvind «Vinni» Sauvik, Ina Wroldsen, Gunnar Greve Petterser og Sandeep Singh. Foto: Tv 2

— Det var himla moro. Jeg var nervøs rett før jeg gikk inn, men da jeg begynte å spille så forsvant det. Det var godt å få den beskjeden da jeg var ferdig, sier Arthur Olessøn Stulien på telefon til Fædrelandsvennen onsdag kveld.

- Hvorfor meldte du deg på Idol?

— Fordi jeg er himla glad i musikk, og har en drøm om å leve av musikken. Det er mange veier å gå, men det er verdt å gi dette et forsøk. Idol er den beste scenen for det. På Norske Talenter er det jo alt mulig, mens på Idol handler det bare om musikk.

Vokst opp med country

- Hvorfor ble det countrysjangeren?

— Det er mye på grunn av miljøet jeg har vokst opp i på bygda. Også har jeg alltid likt countrymusikk.

Dommerutvelgelsene er allerede spilt inn, men Stulien kan si følgende:

— Det blir vanskeligere og vanskeligere for hvert trinn. Det er ekstremt mange talenter med allerede.

Disse er videre

Fra før har disse gått videre til dommerutvelgelsen som starter førstkommende fredag:

I dommerutvelgelsen fredag ser du også blant andre Torine Michelle Jensen Bjåland (16) fra Arendal. Hun gikk videre fra auditionrunde tidligere i februar. Foto: Tv 2

• Torine Michelle Bjåland (16), Arendal• Patrick Åteigen (fyller 20 onsdag), Vennesla

• Vilde Jensen (17), Kristiansand

• Morgan Lee Lehne (20), Lyngdal

• Julie Guddal (18), Tvedestrand

40 semifinalister

Totalt 111 deltakere gikk videre fra auditionbyene Bergen, Trondheim og Oslo til dommerutvelgelse i Oslo. Førstkommende fredag skal deltakerne gjennom en line-up der de deles inn i grupper på 10 og 10 hvor de kommer på scenen, og trer fram en etter en for å synge. Når dommerutvelgelsene er ferdig skal dommerne sitte igjen med 40 semifinalister.

Semifinalene starter 2. mars. To deltakere går videre til finalen 3. juni. Finalesendingen sendes direkte fra H3 Arena på Fornebu.

Jorun Stiansen og Alejandro Fuentes var blant de 10 finalistene i 2005. I 2013 kom Steffen Jakobsen med på topp ti-lista.