— Det var veldig kult og veldig stressende. Hektisk og kaotisk. Sier Kelvin-vokalist Oda Westli om opptredenen på John Dee i Oslo søndag, som sendte Kristiansand-bandet til den norske finalen i Global Battle of the Bands.

— Det var moro. Kjempegøy. Men det var en snodig setting å spille i. Ingen forberedelser, rett på scenen, spille to låter, så rett av igjen. God trening for oss alle, sier trommis Daniel Hinderaker fra Flekkefjord.

Nytt publikum

Kelvin består av (f.v.) Torstein Lauvvik Ørland (tangenter), Oda Westli (vokal), Brynjar Blomvik (bass), Daniel Hinderaker (trommer) og Nicholas van Eck (gitar). Foto: Tore André Baardsen

Kelvin er noe såpass sjeldent som et band som prøver å låte annerledes. Det gjør de ved å blande pop, rock, funk og jazz inn i et elektronisk uttrykk. Kvintetten har allerede spilt flere konserter i Kristiansand. Nå vil de utvide nettverket.— Det viktigste med Battle of the Bands var å få spille i Oslo, få nye folk til å høre på oss. Og nå blir det jo enda en konsert i Oslo, sier Westli.

For om ikke lenge avholdes den nasjonale finalen i band-konkurransen i hovedstaden. Vinneren blir Norges representant i den internasjonale finalen. Og uansett hvor Kristiansand-bandet ender opp, er det sannsynlig at deres sound skiller seg fra mengden.

— Sånn er det ofte. Og det er vel en god ting, sier gitarist Nicholas van Eck.

Smakfullt

Fædrelandsvennens anmelder og musikkekspert Roy Søbstad sier at Kelvin åpenbart har noe interessant på gang i spenningsfeltet mellom pop og jazz.

— Det låter både smakfullt og tidsriktig, og i Oda Westli har de en stemme med sterk karakter. Fremover skal det bli interessant å høre hvilken vei de velger: Å rendyrke den ene eller andre sjangeren, eller å spille enda hardere på kontrastene i uttrykket. Jeg håper i grunnen på det siste, sier han.

Og det virker sannsynlig at Søbstad får det som han vil. Keyboardist Torstein Lauvvik Ørland forklarer at det er medlemmenes forskjellige musikalske bakgrunn som er bandets styrke.

Felleskap

— Jeg mener vi får det beste resultatet gjennom en kollektiv prosess. Det er det at vi jobber ut og arrangerer låter i felleskap som gjør at vi får den sounden vi gjør, sier han.

De fem medlemmene møttes på universitetet, hvor alle studerer ved rytmisk linje. Foreløpig er ingen bekymret over vanskelige forutsetninger i musikk-Norge.

— Det å få til noe er viktigere enn å tenke penger akkurat nå. Så får vi se når vi er ferdig på universitetet og virkeligheten tar oss. Da må vi begynne å tenke på en annen måte, sier Hinderaker.

Ut

Foreløpig er bandmedlemmene litt usikre på hvor de skal legge lista når det gjelder ambisjoner.

— Det er ingen vits å si at vi skal bli verdens feteste band. Målet mitt er å bli hipp i Norge. Spille på kule plasser rundt i landet, sier Lauvvik Ørland.

— Jeg vil ut i verden, skyter Westli inn.

— Dette har vi egentlig aldri snakket om. Men vi er veldig engasjerte alle sammen, og har lyst til å ta det så langt som mulig, sier gitarist van Eck.

25 oktober spiller Kelvin på Tollboden som support for Emilie Nicolas.